PayaSTEM öğrencisi uçan araba tasarımında finale kaldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

PayaSTEM Merkezi 8’nci sınıf öğrencisi Can Kağar, dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali  TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde uçan araba tasarım yarışmasında ön elemeleri geçerek finale kaldı.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline bu yıl 160’ı ileri kategori, 261 i serbest kategori olmak üzere yarışmaya 421 başvuru yapıldı.

PayaSTEM Merkezi 8’nci sınıf öğrencisi Can Kağar, uçan araba tasarım yarışmasına lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin de başvurusuna açık olan İLERİ KATAGORİDE katıldı. İleri kategoriden ön elemeyi geçen takım sayısı 22 olup PayaSTEM takım adıyla katılan Can Kağar, 11. Sıradadır. Tasarladığı uçan arabanın teknik özellikleri ve çizimi için uzun bir araştırma evresi geçirdikten sonra kendi yaptığı 3 boyutlu yazıcı ile aracın ilk prototipini üreten Kağar, ön elemeleri geçti. Kağar, turnuvanın ileri aşamaları hakkında bilgi almak için TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.)’ın düzenlediği toplantıya davet edildi. Yapılacak toplantıda turnuva hakkındaki merak edilen sorular cevaplandırılıp Atak, Gökbey ve Anka üretim tesislerinde teknik gezi düzenlenecek.

Dünyanın bilim ile güzelleşeceğini söyleyen öğrencimiz Can Kağar, bu proje ile trafik ve hava kirliliği sorununa çözüm üretilebileceğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.