WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_1.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_1.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (24738) ORDER BY t.name ASC

Hatay’ın yarım kalan projelerini TBMM’ye taşıdı | Ekogündem Gazetesi

Hatay’ın yarım kalan projelerini TBMM’ye taşıdı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın sorunlarını bu kürsüde defalarca dile getirdim diyen Topal “iktidar yetkilileri sorunları çözünceye kadar dile getirmeye devam edeceğim” dedi.

Defne İlçe Hastanesi Yapımının Takip Sözünü Aldım

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuşmasına Meclis Başkanvekili Sayın Ayşenur Bahçekapılı’ya Hatay’dan getirdiği ipek bir şal hediye ederek başladı.

Topal, “Öncelikle, Sayın Başkan, beraberimde Hatay’dan Samandağ ve Defne’nin emek kokan, alın teri kokan ipeğini getirdim sizlere, yüce Meclis Başkanına hediye etmek istiyoruz bütün Samandağ, Defne, Hatay halkı adına” dedi. Başkan Ayşenur Bahçekapılı’da “Sayın Topal, bu arada, Samandağ ve Defne ilçelerimizi saygıyla selamlıyorum ve bunu dokuyan elleri selamla, sevgiyle kutluyorum. Teşekkür ederim” dedi.

EXPO 2021’i Hatay’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın savaş’a teşekkür eden milletvekili Topal, “Öncelikle, EXPO 2021’i Hatay’a kazandıran Doçent Doktor Sayın Lütfü Savaş’ı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu konuda da Sayın Hükümet yetkililerinin desteklerini de bekliyoruz. Buradan da inşallah uzun vadede de desteklerini göreceğiz” dedi.

Şimdi, daha önce ben burada, bu kürsüde Suriye savaşının Hatay’a etkilerini, Türkiye’ye etkilerini defalarca dile getirdim. Hatta en çok etkilenenin Hatay olduğunu defalarca dile getirdim ama maalesef bu konuda başarılı olamadık.

Defne İlçesine devlet Hastanesi Sözü

“Şimdi ben size soruyorum: Suriye’de savaşı nasıl bitireceğiz, barışı nasıl sağlayacağız? Çok basit. Diyorum ki: Bütün partiler arasında bir komisyon kuralım ve mevcut Devlet Başkanı Beşar Esad’la bu konuyu görüşelim ve bir an önce işsizliği de bitirecek Yayladağ Sınır Kapısı’nı mutlaka açmamız gerekiyor değerli arkadaşlar. Hatta dikkat ederseniz Hatay’ın içerisinde şu anda mevcut 400 bin Suriyeli bulunmaktadır ve bu konuda özellikle hastaneler yetersiz kalıyor. Özellikle 143 bin nüfuslu Defne ilçemizde maalesef hastane yok.”

Konuşmasına Defne İlçe Hastanesi yapılması konusunda söz isteyerek devam eden Topal, Meclis Başkanvekili’nden Defne Hastanesi yapılması konusunun takipçisi olacağı sözünü aldı.

“Sayın Hükümet yetkilileri, Sayın Grup Başkan Vekilim; 143 bin nüfuslu Defne ilçemizde hastane yok. Bu yüzden, sizlerden bunun mutlaka sözünü istiyorum burada. Sayın Meclis Başkan Vekilim, bakın, burada, inanın, sirkülasyonla birlikte… Bu arada, herkesi Defne’nin Harbiye Şelalesi’ne de bekliyoruz. Mutlaka orada da bir hastane kurulması gerektiğini burada ifade ediyorum. Bunun takibinin sözünü alabilir miyim Sayın Meclis Başkan Vekilim, Sayın Grup Başkan Vekilim?” dedi.

Konuşma esnasında Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent TURAN “İpeği oraya verdin, hastaneyi bize yüklüyorsun.” Dedi.  Meclis Başkanvekili Bahçekapılı “ Ben kendi şahsıma takip etmeye söz veririm” dedi.

Başkanvekiline teşekkür eden Topal, “Teşekkür ediyorum, bütün Defne şu anda bizi izliyor, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Hatay’ın yarım kalan projelerine değinen Topal, “Şimdi, özellikle ocak ayında açıkladığınız cazibe merkezi iller arasında maalesef Hatay’ı göremedik. Bir an önce Hatay’ın beşinci bölgeye alınması gerektiğini burada bir kez daha ifade ediyorum.

Dörtyol devlet hastanesi, Arsuz devlet hastanesi, Samandağ devlet hastanesi, İskenderun ve Kırıkhan ağız ve diş sağlığı merkezleri, İskenderun devlet hastanesi maalesef hâlâ tamamlanamadı, bunların da bir an önce tamamlanması gerektiğini söylüyoruz.”

Samandağ Sahiline Devlet Yatırım Yapmıyor

“Değerli arkadaşlar, dünyanın en uzun -ikinci veya üçüncü- sahillerinden bir tanesi de Samandağ sahili ama maalesef oraya devletimiz yatırım yapmıyor. Bu konuda, maalesef, her yaz orada boğulmalar oluyor, bunun önleminin alınması gerekiyor.

“Bakın, benim çiftçim üretmek istiyor, alın terini toprağa akıtmak istiyor, daha fazla ürün çıkarmak istiyor, ürün elde etmek istiyor ancak devletin sulama işini de bitirmesini bekliyor. 1995 yılında başlanan Reyhanlı barajı maalesef hâlâ tamamlanamadı. Reyhanlı Barajı’nın, Karaçay Barajı’nın mutlaka bitirilmesi gerekiyor.   Yıllardır, hazine arazileri üzerinde evleri kurulan vatandaşlarımız mülkiyet sorunu yaşıyor. Sadece evlerinin tapusu verilebilir. Hatay’da bir şerh var. Sayın Maliye Bakanımızla görüştüm. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyoruz. Ben, sizlere ve Hükümete desteklerinden, emeklerinden, Hatay’a götürecekleri hizmetlerinden dolayı teşekkür edeceğiz” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.