‘El Emeği Pazarı’nda kadınlar mutlu ve umutlu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Evlerinde çok güzel tekstil, cam ürünleri işlemeciliğinden oluşturdukları el sanatları, tatlı, kurabiye çeşitleri gibi hamur işleri ve yöresel ev yemek çeşitleri yapan girişimci kadınlar, el emeği göz nuru ürünleriyle birer ticari işletme yolunda önemli mesafe kat etmeyi hedefliyor.

Kadın Girişimciler Derneği ve Payas Belediyesi işbirliğiyle kurulan pazar hakkında bilgiler veren Kadın Girişimcileri Başkanı Gökçen Görenli, kadınların iş kurma, kendi ayakları üzerinde durabilme arzusunda olmalarını sevindirici ve önemli bir gelişme olarak niteledi.

Kadınların el emeği göz nuru dökerek hazırladığı ürünleri pazara sunmak, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlayıp sattığını zaman, içinde daha büyük umutları besleyeceklerini kaydeden, Görenli, “El emeği göz nuru ürünleriyle birer ticari işletme yolunda önemli mesafe kat etmek arzusunda olmalarının sevindirici ve önemli bir gelişmedir. Bu fikirlerinin emekçi kadın üyeleri arasında geliştiğini, şu an kendi imkânları dâhilinde girişimci kadınlarımızın kendi aralarında kurdukları küçük bir pazar ile işe başlama cesaretini gösterdikleri bizleri mutlu etti. İlçemizde önemli bir potansiyele sahip girişimci kadınlarımızla gerek yıl içerisinde gerekse ileriki zamanlarda, daha kapsamlı program ve projelerimizle girişimciliğin gelişmesi, ortak akıl ve düşüncelerin bir araya gelerek birlikte veya tek başına her kadın girişimcimizin kendi işini kurması yönünde güzel gelişmelerin yaşanmasına vesile olmaya çalışacağız. Bu güzel ve örnek pazarda birlikte bir araya gelen tüm üyelere teşekkür ederiz” dedi.

Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya,Belediye Başkan Vekili Muhammet Dede, Yeniyurt’un son Belediye Başkanı H. Avni Günal, Karayılan’ın son Belediye Başkanı Mehmet Yurtman Ak Parti İlçe Başkanı Veysi Güler’inde ziyaret ettiği pazar yerinin açılışında hazır bulunmuşlardı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.