Hülya Nehir: “İpek Festivali amacına ulaştı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir 12-13-14 Mart tarihlerinde Samandağ Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri 1. Ulusal İpek Baharı Festivalinin amacına ulaştığını ve ulusal çapta ilgi gördüğünü ifade etti.

Geçmişten günümüze kadar uzanan tarihi süreçte ipeğin ilçemizde önemli bir yere sahip olduğu gerçeğinden hareketle iki sene önce İpek Köyünü kurduklarını hatırlatan Nehir, burada onlarca kadına ipek üretimi, iplik yapma ve dokuma faaliyetlerini başarıyla uyguladıklarını vurguladı. Festival boyunca üretilen ipek ürünlerinin sergilenmesi, dokuma ürünlerin boyanması, işlenmesi ve motif şekillerinin verilmesini atölye çalışmalarında yaptıklarını dile getiren Hülya Nehir burada yeni tekniklerin öğretildiğini ve bu uygulamaların İpek Köyünde çalışan kadınların ufkunu açtığını vurguladı. Farklı üniversitelerden gelen Akademisyenler ve el ustalarının eşliğinde verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Festivalimize,

Shibori Atölyesi için Prof. Elvan Özkavruk, Öğ. Gör. Jovita Sakalauskaite Kurnaz.

Baskı ve Doğal Boya Atölyesi için Doç. Dr. Hürrem Sinem Şanlı, Yard. Doç. Öznur Aydın, Yrd. Doç. Hatice Tozun

Dokuma Atölyesi için Doç. Havva Halaçeli, Yrd.Doç. Esra Kavcı Özdemir

Ayrıca Osmanlı Şimkeşlik sanatını yaşatan ender sanatçılardan Sultan Acar  katılım göstererek sanatın inceliklerini atölye çalışmaları ve slayt gösterileriyle kadınlarımıza anlatmışlardır.

Uluslararası ünlü modacılardan Bahar Korçan onur konuğumuz olurken,Moda tasarımcısı  Hüseyin Küçük’te  hazırladığı  kreasyonla mankenlerin sergiledikleri defilede izleyenlerin hayranlığını kazandı.

Etkinliklere yoğun katılım göstererek bu festivali onurlandıran herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizler değerlerimize ve tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

  1. Ulusal İpek Baharı Festivali fikrinin çalışan kadınlarla ortak kararlaştırıldığını dile getiren Nehir elbette ki her festivalde daha yetkinleşerek bunu uluslararası bir hale getirmenin amacındayız. İpek kozası üreten, dokuyan ve işleyen kadınlarımız arttıkça bunu başaracağımıza inanıyorum. Şimdiden bir düşüncesi, bir fikri, bir projesi olan hemşerimiz varsa onlardan faydalanmak isteriz. Yeter ki kuru hamasetle bize gelmesinler. Herkesin fikrine önem veriyoruz ve bunu önemsiyoruz.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.