Kırıkhan’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle KırıkhanŞehitliğinde tören düzenlendi.

Törene Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Süleyman Erdemir, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Temel Aday ve daire amirleri katıldı.

Saat 9.30 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Şehitler anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çarşı Cami müezzini tarafından şehitler için Kur-an-ı Kerim tilaveti yapılırken,  İlçe Müftüsü Mekki Solmaz tarafından yapılan dua sonrasında KırıkhanAnadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Şahin ile bir şehidimizin annesi günün anısına hitaben birer şiir okudular.

Piyade Binbaşı Salih Alasu günün anlamını anlatan bir duygu yüklü bir konuşma yaptı. Daha sonra Şehitlikte askerler tarafından şehitlerimiz anısına saygı atışı yapılmasının ardından Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk,Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Siyasi parti İlçe Başkanları Şehit ailelerine çiçekler vererek şehitlerimizin mezarlarına gül bıraktılar.

Şehitlikte yapılan tören sonrası Kırıkhan Belediyesi Ek Binasında Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk,Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Süleyman Erdemir, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Temel Aday ve daire amirleri Şehit Aileleri Dayanışma Merkezinin açılışını yaptılar. Şehit Aileleri Dayanışma Merkezinin açılmasından sonra Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran tarafından Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde şehit ailelerine ve gazilerimize yemek verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.