TBMM Başkanı Bu Soruları, “Kişilik Ve Özel Yaşama İlişkin” Buldu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, AKP iktidarının Anayasa teklifi referandumunda terör sopası kullanarak “evet” oyu çıkarma girişimine ilişkin bir soru önergesi verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dudu’nun bu önergesine sansür uygulayarak, işleme koymadı. Konuya ilişkin soru önergesini “kişilik ve özel yaşama ilişkin” olarak niteleyen Kahraman, açık bir şekilde İçtüzük’ü ihlal etti.

Dudu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle 31 Ocak 2017 tarihinde bir soru önergesi verdi. Önergede; AKP iktidarının “Güçlü yeni Türkiye” hedefini göstererek, yurttaşlardan oy istediğini belirterek, “35 yıldır çözülemeyen terör sorunu ve milli hassasiyetler AKP tarafından seçim meydanlarında en önemli siyaset aracı olarak kullanılmıştır. Son dönemde de şiddeti giderek artan ve ülke geneline yayılan terörün AKP tarafından vatandaşa sopa ve tehdit aracı gibi kullanılarak, siyasi ahlakla bağdaşmayacak şekilde oya tahvil edilmek istendiği görülmektedir” dedi.

Dudu, özetle soru önergesinde şu soruları sormuştu:

“Devletin aygıtları şu an emrinizde olduğu halde neden terör örgütlerini bitiremiyorsunuz? 7 Haziran 2015-21 Ocak 2017 tarihleri arasında terör bitmediği gibi IŞİD ve PKK terörü sarmalına giren Türkiye’de 594 sivil, 549 asker, 311 polis yaşamını yitirdi. Fırat Kalkanı Harekatındaki şehitler de dahil edildiğinde bu sayı 1808’e çıktı. Tek parti iktidarı olduğunuz halde terörü neden bitiremediniz? Terörün mü güvenliğin mi belini kırdınız? Şimdi referandumda evet oyu alabilmek uğruna terörün devamına göz mu yumuyorsunuz? 1 Kasım 2015 ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de istediğiniz sonuçları aldığınız ve tek başına iktidar olduğunuz halde terör örgütlerinin belini kıramadınız. Şimdi Anayasa değişikliği ile terörün bitirileceğini nasıl iddia edebiliyorsunuz? Daha önce olduğu gibi bu vaadinizin de gerçekleşmemesi halinde ve terörün tırmanarak sürmesi halinde istifa edecek misiniz?”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye’de herkesin ortak sorunu olan terör meselesine ilişkin bu soruları “kişilik ve özel yaşama ilişkin” buldu. Önergeyi işleme koymayan Kahraman, adeta tarafsızlık konumunu zedeledi. Dudu, “Milletvekillerinin soru önergesi yoluyla hükümeti denetleme görevine bile tahammül edemeyen bu yaklaşımın Anayasa değişikliği teklifi ile neyi amaçladığı ortadadır.   Muhalefeti, akademisyenleri esasında kendileri gibi düşünmeyen herkesi susturmayı amaçlayan bu yaklaşıma direneceğiz” mesajını verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.