Belen’de 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yılında özlem ve saygıyla anıldı. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun Saat 09:00’da Belen Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler; 09:05’te iki dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Anıt alanındaki program tamamlandı.
Anma programına saat 09:30’da Simya Koleji konferans salonunda devam edildi. İssume Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahu Deniz Uludağ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Öğleye kadar süren anma programına Belen protokolü katıldı.

“Atatürk ” konulu şiirlerin okunması, “Atatürk’ün Kişilik Özellikleri” sunumu, video sunumu, zeybek gösterisi, Oratoryo, Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan koro, gösterileri, okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesi ile anma programı ile anlamlı bir şekilde sahnelendi.

İssume Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahu Deniz Uludağ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerin hazırlamış olduğu “Atatürk ” konulu şiirlerin okunması, “Atatürk’ün Kişilik Özellikleri” sunumu, video sunumu, zeybek gösterisi, olarak seslendirmesini müteakip, günün anlam ve önemine binaen ilçe genelinde okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesi ile anma programı sona erdi.

Simya Kolejinde düzenlenen törenlerde Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ile Simya Koleji ve Belen’deki Okul Müdürleri hazır bulundu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.