Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.Yıldönümünde Kırıkhan’da anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında tüm yurtta olduğu gibi Kırıkhan’da da düzenlenen törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan ilk törende, Atatürk’ün ölüm saati olan saat 09.05’de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. Törene Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Askeri ve Mülki Erkan, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Gaziler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğinin 2.ci bölümü ise Şehit Hurşit Uzel İHO’da gerçekleştirildi. Buradaki program Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarıyla, şehit ve gazilerimizin anısına 2 dakikalık Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Buradaki etkinlik öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin yapılmasıyla sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.