“Paylaşım sosyalleşmenin zenginliğidir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, gelişmişlik seviyesine ulaşabilmenin, demokratik yapının ana damarlarını oluşturan sivil toplum kuruluşlarının üstlendikleri görev ve sorumlulukla sağlandığını ifade ederek, “Paylaşmak sosyalleşmenin zenginliğidir. Toplumsal sorunlarımızı aşabilmenin yolu çözüm ortaklarının katılımı ile mümkündür” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları arasında kısa zamanda kendinden söz ettiren Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) Defne Gençlik ve Kültür Merkezi’ne yaptığı kitap bağışını değerlendiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Sivil Toplum Kuruluşları, bir toplumun yapı taşlarıdır. Gönüllülük esasıyla kitlelerin sosyal yaşamlarına katkı sunmaları, sorumluluk üstlenmeleri takdir edilecek örnek çalışmalardır. Paylaşmak sosyalleşmenin zenginliğidir. Toplumsal sorunlarımızı aşabilmenin yolu çözüm ortaklarının katılımı ile mümkündür. Bu yönüyle örnek bir dayanışma sergileyen ALİKEV Başkanı Av. Gürkan Korkmaz’ın şahsında vakfın çalışmalarına katkı verenleri kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

KİTAPLAR GERÇEK DOSTTUR

Göreve geldiği günden bu yana katılımcılık ilkesiyle hareket edip, halkın katılımını sağlayacak hizmetleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yaman, “Defne Gençlik ve Kültür Merkezi, geleceğin teminatı olan çocuklar ile gençlerimizin milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, birleştirici, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılmalarını sağlamak amacıyla kuruldu. Merkezimizin kısa zamanda benimsenmesi, halkımızın geleceğine önem vermesinin bir göstergesidir. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın merkezimize yaptığı kitap bağışı bu yönüyle anlamlı ve önemlidir. Gençlerimizin serbest zamanlarında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve sanatsal yönden güçlenmeleri bol bol kitap okumalarıyla mümkündür. Sosyal kişiliklerinin gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan kitaplar, çocuklar ve gençler için gerçek bir hazine ve en yakın dosttur” ifadesini kullandı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.