“Yakamoz” tiyatro oyunu 26 – 27 Aralık’da seyircisini bekliyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Yakamoz”, 26 Aralık Saat 20.00 ve 27 Aralık Saat 15.00’da Özel İKEM Koleji tiyatro salonunda yeniden izleyicileriyle buluşuyor. Oyun, Özel İKEM Koleji ve Alert Mühendislik desteğiyle sahneleniyor.

“Bazen, yakamozda olduğu gibi; kelimeleri harcarken yanlışlara düşeriz. Romantik duygularla sarılı yanlış bir kavram yükleriz yakamoza. Tıpkı dostluk kelimesine yüklediğimiz yanlışlar gibi…”

Dostluklara yüklenen yanlışları vurgulayarak başlayan oyun; dostluğun hak ettiği anlamı, canlandırılan dört dostluk hikâyesiyle, izleyicilere aktarmaya çalışılıyor. Dostlukları anlatan bu teatral gösteride; dostluk şiirleri ve türküleriyle de izleyenlerin gönüllerine dokunuluyor. Kimi hikayelerde göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız, şiirlerle duygulanacak, türkülerle uzaklara ve belki de dostlarınıza gideceksiniz. Gösteri; finalde gösterinin atfedildiği bir dosta dair gerçek dostluk anlatımı ve canlandırılmasıyla son buluyor. Kalkış ve son durağının adı; “dostluk” olan bu gösterinin uyarlama ve yönetmenliğini Özer Yüksel yapıyor.

Hikâyelerde; Birsen Özer, Dilara Binici, İbrahim Kırat, İlayda Bozdoğan, Nesli Özdemir, Özer Yüksel, Seyfettin Babat, Simay Demir, Şule Ataman Sayın ve Utku Palta olmak üzere 10 oyuncu görev alıyor. Şiir ve türkülerin Utku Palta tarafından seslendirildiği “Yakamoz” isimli bu teatral gösteride, ses teknisyeni olarak Mehmet Ali Bozdoğan, ışık teknisyeni olarak ise Rıza Enkar görev alıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.