Kaymakam Kılıçkaya: “Mevlut Kandilimiz dünyaya huzur, barış, kardeşlik getirsin”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, yayımladığı Mevlid Kandili mesjında; “Tüm islam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, İlçemize,Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen İslam aleminin Peygamberi, Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya geldiği “gece olduğunu anlatan gece olduğunu söyleyen Kaymakam Kılıçkaya, “Mevlid Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı; şefkat, merhamet, barış, hoşgörü, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Bu nedenle, toplumun huzurunu, barışını, birlik ve beraberliğini sağlayacak böyle eşsiz fırsatları, anlamına uygun olarak en iyi şekilde değerlendirmeli, Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (SAV) şefaatine nail olmaya çalışmalıyız.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.