Simya’dan “SİMHOME” ve “SİMCAMP” ayrıcalığı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eğitimde ürettikleri projeler ve eğitim sistemleri ve hedefleri hakkında özel açıklamalarda bulunan Simya Koleji Kurucularından Selim Baysal, öncelikli hedef olarak öğrencilerin her alanda doğru başlangıçlar yapabilmesi için gerekli zemini oluşturabilmek için eğitime erken başladıklarını belirtti.

Baysal, “Simya Koleji, Ana dil ve matematik ile doğru tanışması, eğlenceli bir başlangıç yapması; ileriki zamanlarda bu derslere karşı oluşabilecek korkuların önüne geçilmesini hatta bu derslerden zevk almasını sağlayacaktır. Aynı şekilde İngilizce ve Fransızcanın temelleri atılarak çocuklarda bu dillere karşı bir farkındalık yaratma, ilgi ve merak uyandırma çabasındayız. Dans, resim, spor ve müzik çalışmalarıyla da onlara ilgi ve yeteneklerini geliştirebilecekleri zengin ortamlar sunmaktayız.” dedi.

“Öğrenciye özel konfor”

Simya koleji öğrencilerinin kendilerini güvende ve evinde hissedebilecekleri ve daha iyi ders çalışabilmeleri için SİMHOME ve SİMCAMP projelerini geliştirdiklerini duyurdu. Kullanım alanlarının genişliği ve ferahlığı bakımından başarıyı hedefleyen öğrencilere SİMHOME çalışma yurdunun bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Simya Koleji projeler hakkında şu açıklamalarda bulundu;  “Ortopedik yataklı, ahşap mobilyalı dizayn edilen ve kişiye özel alternatifli odalarıyla ve konforuyla Türkiye’de 5 yıldızlı otelleri aratmayacak SİMHOME çalışma yurdu, öğrencilerin ve ailelerinin memnuniyetini hedefleyerek öğrencilerini SİMCAMP yatılı programında ağırlamaktadır. SİMCAMP programı sayesinde öğrencilerimiz görmüş oldukları dersleri öğretmenleri eşliğinde tekrar etme fırsatı bulmaktadırlar. Aynı zamanda SİMHOME, yatılı bir öğretim programı içerdiğinden çocuklarımızın gece ders çalışma disiplini edinmeleri ve yurt hayatına alışmaları açısından ayrı bir önem taşımaktadır.”

IMG_8015

“Birden fazla dil eğitimi”

Öğrencilerin dünya insanı olabilmesi, tüm gelişmeleri takip edebilmesi ve uluslararası platformlarda yer edinebilmesi adına yabancı dil ihtiyacını gidermek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen simya koleji dünyada önemli bir konumda olduğunu iddia ettiği Comenius projesine de dâhil olduklarını bildirdi. Comenius projesine açıklama getiren Simya Koleji ; “Öğrencilerimizi yurt dışındaki yaz okullarına yolluyoruz, böylece öğrencilerimizi gittikleri ülkelerin yalnızca dilini değil kültürünü de öğrenmelerini sağlıyoruz. İngilizceyi beş ayrı bölümde işliyoruz: yazma(writing), okuma(reading), dinleme (listening), konuşma (speaking) ve dil bilgisi(gramer) İngilizcenin yanı sıra Almanca ve Fransızca eğitimi ile onların farklı diller aracılığı ile farklı kültürlerle tanışmalarına olanak sağlıyoruz. Öğrencinin yabancı dili bir ders olarak değil, bir iletişim aracı olarak görmesini sağlıyoruz. Okulumuzda İngilizce öğrenimi sınıf ortamının dışında da gün boyunca devam etmektedir. “Simcafe” de İngilizce alışveriş yapan öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri kullanma imkanı bulmaktadırlar.” dedi.

Simya koleji açıklamalarına, ayrıca ilkokul ve çocuk üniversitelerinde  “Çift Dilli Eğitim” (Bilingual Education) metodu uygulandığını, çift dilli eğitim ile çocuğun diğer bir dili kullanabilmesini kolaylaştırdığını ve ileriki yaşlarda iki dili de aktif olarak kullanabilmesini amaçladıklarını ekledi.

DSCN3844

Simya eğitim kurumlarının Türkiye ‘de 3 kampus koleji, 2 temel lise, 2 ortaokul ve 4 dershaneden oluşan şubelerine gelecek yıl SMY adlı ikinci yayın evinin faaliyete geçeceğini söyleyen Simya koleji; “. Simya Eğitim Kurumları, Türkiye’de açacağı tüm şubelerde aynı özellik ve standartlara sahip olacaktır. z Simya olarak zamanın, öğrencilerimiz ve bizler için altın değerinde olduğunun farkındayız ve planlama, sistemleştirme yolunda hep ileriyi görüyoruz. Öğrencilerimiz bu eğitim sisteminde başarısına başarı katarak bizi gururlandırdı, gururlandırmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.