Antakya’da ‘Makine İkmal Tesisleri’ni hizmete açtı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediyesi’nce yapımı tamamlanan ‘Makine İkmal Tesisleri’ düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı…

Antakya Belediyesi’nce Yeni Sanayi Sitesi 15.Cadde Asi Nehri kenarında yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine yapılan ve Antakyalıların hizmetine sunulan Makine İkmal Tesisleri açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başladı.

Açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal ve eşi Raciye Yeşildal, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Nursel Kimyeci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Durdunaz Horoz, Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Mahalle Muhtarları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Mak. İkmal Tes. Açılış Tör (1)_1024x683

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 1,5 yıllık hizmet dönemlerinde teknik ve sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerle birlikte, açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunulan Makine İkmal Tesisi hakkında konuklara detaylı bilgiler verdi. İlk kez kurulan bir belediye olmalarına rağmen Antakya Belediyesi ailesi olarak 1,5 yıl gibi kısa bir hizmet döneminde çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kimyeci, Makine İkmal Tesisi’nin açılış törenine katılımlarından dolayı tüm konuklara şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise ‘ Sayın Başkan İsmail Kimyeci ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Tesisin memleketimize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum’ dedi.

Ardından AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal yaptığı konuşmada, ‘ Bugün burada AK Belediyeciliğin güzel bir örneğini yaşamaktan dolayı onurlu ve gururluyuz. Antakya Belediyesi Makine İkmal Tesislerimiz memleketimize ve tümn hemşehirlerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu modern ve son teknoloji iş makinesi ve araçlarla Antakya’nın 95 mahallesinde en ücra köşesine kadar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güzel hizmetlerin gidecek olması en büyük mutluluğumuz. Ben Sayın Belediye Başkanımız İsmail Kimyeci’nin nezdinde, tüm emeği geçenleri kutluyor, başarılı hizmetlerin devamını diliyorum.’ dedi.

Mak. İkmal Tes. Açılış Tör (2)_1024x683ismail kimyeciMak. İkmal Tes. Açılış Tör (13)Mak. İkmal Tes. Açılış Tör (5)_1024x683

Hatay Valisi Ercan Topaca açılış töreninde yaptığı açıklamada, ‘Kentlerimizin güzelleşmesi, alt ve üst yapı noktasında her türlü hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılması noktasında yerel yönetimlerin önemi ve değeri her geçen gün artıyor. Ülkemiz, vatandaşın hayatında önemli olan hizmetlerin sunulduğu bir yönetim anlayışının egemen olduğu bir devlet yapısına doğru hızla ilerliyor. Özellikle Türkiye’de 2004 yılından bu yana belediyelerin özellikleri, yetkileri arttırılarak çok önemli adımlar atıldı. Bugün hizmete alacağımız Antakya Belediyesi Araç-Gereç ve Makine İkmal Tesisleri’nin Antakyamıza, insanlarımıza hayırlı hizmetlere vesile olmasını, kazasız-belasız kentimizin güzelleşmesine katkı yapmasını diliyorum. Sayın Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’yi ve emeği geçen tüm ekibini tebrik ediyorum. Tesisin memleketimize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ve misafirlerin katılımıyla Antakya Belediyesi Makine İkmal Tesisleri’nin açılış kurdelası hep birlikte kesilerek hizmete sunuldu.Konuklar açılışın ardından hep birlikte tesiste incelemelerde bulundu. Protokol üyeleri iş makinelerinin yanı sıra Antakya Belediyesi’nce 95 mahallede vatandaşlara hizmet sunan Mobil Mutfak ve Mobil Sahne tırlarını yakından inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, protokol üyelerine ve konuklara tesisin özellikleri, iş makineleri, Mobil Mutfak ve Mobil Sahne tırları hakkında detaylı bilgiler verdi. Tesisin açılış töreninin ardından protokol üyelerince tüm konuklara Mobil Mutfak’ta hazırlanan yemekler dağıtılarak ikramda bulunuldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.