Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi ile Güneydoğu Anadolu Limana Bağlanacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HATAYUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi kapsamında Amanos Dağları’nı aşacak yeni ulaşım koridoru ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin İskenderun Limanı’na en kısa güzergâhtan bağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında inşa edilecek demiryolu ve otoyol bağlantıları sayesinde, halen Amik Ovası üzerinden yaklaşık bir saat süren ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar düşürülmesi planlanıyor. Böylece bölgedeki üretim merkezleri ile İskenderun Limanı arasındaki lojistik erişimin önemli ölçüde hızlanacağı belirtiliyor.

Yetkililer, projenin yalnızca ulaşım sürelerini kısaltmakla kalmayacağını, aynı zamanda Amik Ovası’nın tarımsal üretim potansiyelini Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve ihracat kapasitesiyle daha etkin şekilde buluşturacağını ifade etti. Bu sayede bölgeden dünya pazarlarına yapılan sevkiyatların daha hızlı ve ekonomik hale gelmesi öngörülüyor.

Projenin en dikkat çekici unsurlarından biri olan Amanos Tünelleri’nin ise dünyanın ilk fonksiyonel üçlü tüp tünel sistemi olarak tasarlandığı bildirildi. Söz konusu tüneller sayesinde Türkiye’nin ticaret, lojistik ve ulaştırma altyapısına stratejik öneme sahip yeni bir koridor kazandırılması amaçlanıyor.

Bölgesel kalkınmaya önemli katkı sunması beklenen Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, üretim, ihracat ve lojistik süreçlerinde önemli kazanımlar elde edilmesi hedefleniyor.

 

Kategori:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Arşivler