VOLKAN DEMİREL’E HBB MECLİSİNDEN OY BİRLİĞİYLE FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi (HBB), Mart Ayı Olağan Toplantısı HBB Antakya Yerleşkesi EXPO Alanı A Blok’ta bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle HBB’nin son meclis toplantısına Hatay Büyükşehir Başkan Vekili Adnan Özkaya başkanlık yaptı.

 

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantının açılış konuşmasında Hatay için birlik beraberlik ve fedakârlık vurgusu yaptı.

 

2019’dan bugüne kadar Hatay’a hizmet etmek için çok ciddi görevler aldıklarını ifade eden Özkaya “Özellikle komisyondaki arkadaşlarımız, canla başla çalıştılar. Komisyonlarımızda tartışmalar oldu ama bunlar fikir tartışmalarıydı. Meclisimizde örnek alınacak çok önemli bir şey var: 5 yıl geçmesine rağmen kimsenin kimseye bir saygısızlığı olmadı. Herkes şu an birbiriyle kucaklaşabilecek durumda. Ben buna bir ayrılık demiyorum çünkü Üzerinden 13 ay geçmiş olmasına rağmen dün gibi yaşadığımız asrın felaketinden hepimiz, çok ciddi zarar gördük. Bunun da üstesinden geleceğiz. Bu şehrin hepimize ihtiyacı var. O yüzden hepimizin görevi devam ediyor.” dedi.

 

HBB Meclisinde 6’sı gündem dışı olan toplam 56 madde görüşülerek karara bağlandı.

 

Eski milli futbolcu ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in 6 Şubat depremlerinde Hatay’a vermiş olduğu büyük desteklerden dolayı fahri hemşehrilik payesi ve beratı verilmesi Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün İller Bankası AŞ tarafından yürütülen “Avrupa Birliği” Suriye krizine karşı bölgesel güven fonu (MADAD) kapsamında Hatay Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne kullandırılacak olan hibenin kullanılması HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi kabul edildi.

 

Kolektif Koordinasyon Derneği, Hatay Psikologlar Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle topluma hizmet edecek; eğitim, kültür, sanat ve psikososyal destek faaliyetlerini yürütmek amacıyla bir yapı inşa edilmesi kararı alındı.

 

Seçimlerden sonra göreve başlayacak olan yeni Meclisin ilk toplantısının 19 Nisan Cuma günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

 

Meclis grupları adına söz alan temsilciler de yaptığı konuşmalarda Hatay’ın geleceği için birlikte çalışmanın devam etmesi gerektiği üzerinde durarak seçilecek yeni Meclise başarılar diledi.

 

Başkan Vekili Adnan Özkaya tarafından hizmet ve çalışmalarından dolayı meclis üyelilerine plaket verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.