MMK’daki Grev Kararının” Arkasındayım”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; İşçi Kardeşlerimin “Grev Kararının” Arkasındayım”dedi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün, toplumsal adalet ve işçi haklarına olan inancımızı bir kez daha vurgulamak adına, önemli bir açıklama yapma gereği hissettim.

Özçelik-İş Sendikası ile MMK Metalurji fabrikası arasında süregelen 6. Dönem Toplu İş Sözleşme sürecinde, İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ve şube yönetiminin 6 aydır işverenle yaptıkları görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararına, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül olarak, işçi kardeşlerimin yanlarında olduğumu, buradan belirtmek isterim.

İşçilerin haklarını korumak ve adil bir çalışma ortamı sağlamak, toplumumuzun temel değerlerinden biridir. Bu nedenle, sendikanın ve işçilerin meşru taleplerine destek olmak ve sadece alın teri ve emeklerinin karşılığını almak isteyen işçilerimizin, çalışmalarının karşılığını alabilmeleri ve insanca yaşayabilecekleri koşullara sahip olmaları, en temel haklarıdır. Günümüz ekonomik şartları da göz önüne alındığında taleplerinin göz ardı edilmeden karşılıklı olarak bir an önce anlaşma sağlanmalı ve olumsuz bir durumun yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir.

Görüşmelerin sonuçsuz kalması sadece işçileri değil, aynı zamanda bölge ekonomisini ve toplumsal dengeleri de olumsuz etkileyebilecek bir durumdur. Bu sebeple, taraflar arasında adil bir anlaşma sağlanana kadar işçilerin mücadelesine tam destek vermeye devam edeceğim.

Belen Belediye Başkanı olarak, işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, toplumsal dayanışma ve adalet duygularımızla hareket etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.