Cumhur İttifakının Hatay Büyükşehir Adayı Öntürk…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhur İttifakının Hatay Büyükşehir Adayı Öntürk…

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı üç dönem milletvekilliği ve Hatay İl  Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Öntürk’ün  olarak belirlendiği duyuruldu.

Ak Parti Genel Başkanı – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara’da düzenlenen aday toplantısında Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının eski milletvekili Mehmet Öntürk’ün adı deklere edildi.

İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile yerine İl Başkanı olarak Mustafa Erdoğan’ın atandığı duyuruldu.

MEHMET ÖNTÜRK KİMDİR?
1970 Yılında Kırıkhan’da doğdu.  Kırıkhan’da başladığı eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

 

Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. Tohumculukta dışa bağımlılığı azaltmak için, yerli ve milli tohumların ülkemiz tarımına kazandırılmasında ve üretiminde öncü oldu.

Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24., 25., 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Öntürk, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. İyi derecede İngilizce bilen Öntürk, evli ve 2 çocuk babası.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.