İGC 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde dünü ve bugünü kucakladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gazeteciler cemiyetinde protokol ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile 10 ocak çalışan gazeteciler günü kutlama programı gerçekleştirildi.


Gazeteciler cemiyetinde gerçekleştirilen programda hayatını kaybeden gazeteciler ve önceki dönem başkanlar unutulmadı. Hatay protokolünün yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programda Başkan Diyap Atar ve yönetim kurulu üyeleri davetlilerle tek tek karşıladı.
Program öncesinde açıklamada bulunan İskenderun Gazeteciler cemiyeti Başkanı Diyap Atar, konuşmasının önemli bölümünü Depremde hayatını kaybeden Neşet Alkan, Burak Milli, Ses Gazetesinin İmtiyaz Sahipleri Ayşe Figen Arlı, Haluk Arlı, İzzet Nazlı, Hasan Seyit Okay, Erhan Yılmaz, Fatma Şan, Gökhan Atlan, Mehmet Tekin, Berkay Atay ve Ayhan Gümüşsoy’a Allahtan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında İskenderun gazeteciler cemiyetimizin ebediyete intikal eden Başkanlardan Naim İmren, Ertuğrul Erselçuk, Hilmi Diken, Cevdet Uygun’a İskenderun basının bu günlere gelmesinde emeği olan; Suphi Levent, Ahmet Perker, Fatih Ve Cengiz Ülkümen, Mehmet Özkan, Hazım Hastürk, Aydok Mısırlıoğlu, Ferit Kozoğlu, Refik Kireççi, Hüsamettin Tacettin, Saim Akkülah, Öcal Çulcuoğlu, Leman Ersözlü, Adnan Tink, Semir Bağırsakçı, Semir Yazıcı, Tamer Zorlu, Ökkeş Özboğuş, Hamit Saçar ve Tamer Oğuz’uda rahmetle anıyorum dedi.

 


Başkan Atar, 1961’de Yürürlüğe Giren 212 Basın Yasası İle Gazetecilerin Sosyal Ve Ekonomik Haklarının Güvence Altına Alındığı Günün Yıldönümünü Kutluyoruz. Tüm Meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyorum. Konuşmama son verirken her zaman yanımızda olan siz değerli dostlarımızı burada görmekten mutluluk duyuyorum. Başka İskenderun Yok! Diyoruz. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum. Allaha Emanet Olun.” Dedi.
İskenderun Gazeteciler cemiyetinde yapılan programda söz alan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’te 10 ocak gazeteciler günü nedeniyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sözlerime 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri unutmadığımızı belirterek başlamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gerçekten çok büyük sıkıntıları birlikte yaşadık. Bu sorunların ve sıkıntıların önemli bölümlerini devletin tüm imkanlarıyla çözmeye çalışıyoruz. 10 ocak hem çalışan gazeteciler günü hem de mülkü idari amirleri günüdür. Bu nedenle sizlerin de mülki idari amirlerinin de gününü kutluyorum. İskenderun’da bulunan gazeteciler gerçekten Türkiye’nin birçok büyükşehir ve illerine göre oldukça hareketli ve sorumluluk duygusuyla hareket ederek çalışma yapıyor. Bu konuda gazetecilere teşekkür ederim dedi.
İskenderun Müftüsü Ramazan Avcı’da depremde hayatını kaybeden gazeteciler ve vatandaşların ruhuna dua okudu.
İskenderun Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde düzenlenen programa , HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Şefik Çirkin, Necmettin Çalışkan, bir önceki dönem milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İskenderun eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun Ağır Ceza Reisi Mahir Taştimur, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün, Dörtyol Emniyet Müdürü Dinsever Kalkan, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Onur Emir, İskenderun Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, Arsuz Jandarma Komutanı İbrahim Dündar, Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Esnaf Oda Başkanları, Belediye Başkan Aday Adayları, İskenderun ve çevre ilçelerin kent protokolü, idare amirleri, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, muhtarlar ve Basın Yayın Kuruluşları, Temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.