Milletvekili Güzelmansur İGC ziyaretinde konuştu: Hatay’da 256 bin konut açığı var!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada Hatay’ı ayağa kaldırma çalışmalarının siyasetten uzak bir anlayışla yapılması gerektiğini belirtti.

11’inde yaşanan depremin en ağır hasarının Hatay’da olduğunu anımsatan Hatay Milletvekili Güzelmansur, yeni yılın ilk ziyaretini İskenderun Gazeteciler Cemiyetine yaptığını belirterek İskenderun basının yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetti.

İGC Başkanı Diyap Atar, Güzelmansur’un ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek “Cemiyetimizde sizi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Cemiyetimize hoş geldiniz.” Dedi.

31 Mart seçimlerinde Hatay’da aday olacak isimlerin önümüzdeki süreçte açıklanacağını belirten Güzelmansur, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hatay’a çok büyük önem verdiğini belirterek, “Genel Başkanımız Özgür Özel, Hatay’a özveriyle sahip çıkmaya çalışıyor. O da Mustafa Kemal Atatürk gibi Hatay’a çok büyük önem veriyor ve ‘Hatay benim şahsi Meselemdir’ diyor. Hatay Büyükşehirin hem Hatay’a hem de Hatay’ın tüm ilçelerine ihtiyacı var. Genel Başkanımız Hatay Büyükşehir Belediyesine de ilçelere de büyük önem veriyor. Bizde ayrımcılık yok, Herkesi kucaklama vardır.

Hatay’da 256 bin konut açığı var!

Hatay kamu yatırımlarının sıralamasında ne yazık ki Hatay olarak 78. Sıradayız. Bu gün Reyhanlı Barajını 2015 ‘de bitireceğiz dediler. Ne yazık ki bitiremediler. Hangi çiftçimiz buğdayını pamuğunu Reyhanlı Barajından suladı. Hatay’ın sıkıntılarını biliyoruz. İskenderun’da sahil çöktü, sahil şeridi suyla kaplanıyor. İskenderun’da gerekse bu bölgede halen konut açığı var. Bölgemizde konut ihtiyacını karşılayacak konut yapılmadı. Hatay’da halen konut açığı var. Hatay’da 256 bin konut açığı var. Şu ana kadar bunların 25-30 bini ihale edildi. Bu gün Gaziantep’de Adana’da Malatya’da depremden bahsedilmiyor. Ama Hatay’da konuşuluyor. Hatay Hava alanının ne zaman açılacağı belli değil. 11-12 yıldır sınır kapımız kapalı. Devletin yapması gereken otoyollar halen yapılmadı. Bakanlarımız geliyorlar. Evet, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar Hatay için. Ama bunlar yeterli değil. Gelip bakıp maalesef geri dönüyorlar. Hatay sahipsiz. Konteynırda yaşayanların sorunları var. Halen Hatay’da çadırda yaşayan depremzede vatandaşlarımız var.” Dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’a İGC ziyaretinde CHP İskenderun İlçe Yönetimi ve partililer eşlik etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.