Antakya’da çekilen son film Kadıköy’de gösterimdeydi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 Şubat öncesi Antakya’sında geçen kısa film “Çember”in İstanbul gösterimi 3 Aralık Pazar günü, saat 14.00’da Kadıköy Sineması’nda seyirciyle buluştu.

Antakya’yı, 6 Şubat öncesiyle hatırlatacak olan “Çember” filmi ile alakalı paylaşım yapan Antakyalı yönetmen Berkan Aktepe’ye göre, “Her sahnesi çok ağırdı. Filmi özel kılan olay maalesef yaşadığımız büyük felaketten önce Antakya’da son çekilen filmlerden biri olması. Filme baştan sona kadar inanan, yanımda duran, emek veren, kendini bu filme adayan bütün ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Film Ekibi olarak hepimizi farklı bir duygu iklimine taşıyan olağanüstü bir katılımla İstanbul Kadıköy Sineması’nda filmimizin gösterimini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.” şeklinde sosyal medya hesabıyla paylaşım yaptı.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan binlerce yıllık kadim kent Antakya, yüzlerce binlerce insanın yaşamında en az bir kez gördüğü ya da görmediği ancak yaşamında iz bırakan tarihi kentin depremden önceki görüntüsüyle çekilen “Çember”  filmi olan Antakya’ya da deprem öncesinde çekilen bir film olarak hafızalarda yer ediniyor.

Sadece sakinlerinin değil, bu kente giden, gitmeyen hemen herkesin bir şekilde hayatına dokunmuş olan Antakya’yı, 6 Şubat öncesiyle hatırlatacak bir kısa film “Çember” Antakyalı yönetmen Berkan Aktepe’ye göre, “filmi özel kılan olay maalesef yaşadığımız büyük felaketten önce Antakya’da son çekilen filmlerden biri olması. Çember”in hikâyesi çok eskilere dayanıyor. Yaklaşık 7-8 yıl önce hikâye sahibi Yunus uzun metraj senaryo diye tasarlamıştı. Hikâyeyi dinlemiş ve çok sevmiştim. Pandemi döneminde Yunus’un aktardığı hikâyenin güçlü bir kısa film olma özelliği taşıdığını fark ettim. Özellikle bu kısa filmi yapmamdaki amacım da Antakya’nın kaydını tutmak ve bir tür hafıza oluşturmaktı. Sonrasında hikâyeyi senaryoya dönüştürme çabalarımız başladı. O kadar heyecan duymuştum ki. Hikâyenin Antakya sokaklarıyla bağı beni en fazla etkileyen şey oldu…

Senaryo sürecini Ferhat Zidani tamamladıktan sonra 2022 yılında “Çember” filme çekildi. Bütçe bulamadık, tamamen kendi imkânlarımızla ve borçla çektik. Birçok zorluğa rağmen de inatla çektik. Bu yaptığımız filmin ne kadar doğru ve yerinde olduğunun göstergesidir. Hepimizin “iyi ki” dediğimiz anlardan biri oldu. Aşağı yukarı böyle işledi süreç. Bu film, bir dayanışma filmiydi.” Dedi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.