HATSEP: “İŞGALE VE SOYKIRIMA KARŞI FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu  (HATSEP), adına açıklama yapan Müslüm Kabadayı, savaş ve işgalin insanlık suçu olduğunu söyledi. HATSEP adına açıklama sözcü Dolunay Aker, “ Siyonist-faşist Netanyahu iktidarının işgalci-soykırımcı politikasını lanetliyoruz. Hatay halkımız başta olmak üzere Türkiye’nin, bütün ülkelerin savaş ve işgalin insanlık suçu olduğunu düşünen, vicdanını nefes alma hakkından yana kullanan halklarını duyarlıklarını göstermeye çağırıyoruz!” dedi.

HATSEP adına yalpan açıklamada şu ifadelere yer verildi…

            Nefes almak, canlının en doğal hakkıdır. Beslenme, barınma, sağlık ve eğitim gibi temel haklardan öte, 75 yıldır işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki bir halkın Gazze’de nefes alma hakkı yok edilmektedir. İsrail’deki Siyonist-faşist Netanyahu iktidarı tarafından Gazze’ye sıkıştırılmış olan 2,5 milyon Filistinlinin üzerine bir haftadır savaş suçu olan her türlü bomba yağdırılmaktadır. Giderek kara harekatıyla bu soykırıma dönüşme noktasına gelmiştir.

 

 

Savaşların, işgallerin bir sömürü aracı olduğunu hem tarihsel hem de güncel olaylardan biliyoruz. Burada, Filistin’in özgürlük ve bağımsızlık davasının tarihsel, siyasal boyutlarını; 75 yıldır yaşanan Filistin-İsrail çatışmasının nedenlerini ele almanın zamanı değil. Bugün önemli olan bir soykırımın önüne geçmek için, nefes alma hakkının bilincinde olan insanlığın ayağa kalkmasıdır. Eğer bunu gerçekleştiremezsek, bugün Gazze üzerinden Filistin halkına uygulanan soykırımın, giderek ülkemizi de içine alacak bir bölgesel, hatta Dünya savaşına dönüşmesinin de kapılarını açarız. 2. Paylaşım Savaşı’nda Alman Nazi faşizmi tarafından soykırıma uğrayan Yahudi halkının İsrail’deki ilerici, komünist temsilcileri de, Siyonist-faşist Netanyahu iktidarına karşı bunun için mücadele etmektedir.

6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımında büyük bedel ödeyen Hatay halkının, nefes alma hakkının ne denli hayati olduğunu bilince çıkardığını biliyoruz. Kadim Antakya’mızın barış ve dayanışmacı kültürünü ayağa kaldırmak için mücadele eden Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu olarak, Siyonist-faşist Netanyahu iktidarının işgalci-soykırımcı politikasını lanetliyoruz.  Hatay halkımız başta olmak üzere Türkiye’nin, bütün ülkelerin savaş ve işgalin insanlık suçu olduğunu düşünen, vicdanını nefes alma hakkından yana kullanan halklarını duyarlıklarını göstermeye çağırıyoruz!

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.