Karikatür Sanatçısı Şerifoğlu: Sanatçı kolay yetişmiyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’un tanınmış simalarından Hüsamettin Şerifoğlu, kentte çizdiği karikatürlerle ve  kaligrafi yazılarıyla tanınan bir isim. Karikatür sanatçısı ve kaligrafi yazı sanatını icra eden bir isim olarak da tanınan Hüsamettin Şerifoğlu, reklam dünyasının bilindik isimlerinden. Karikatürist ve güzel yazı yazan usta bir kaligrafi sanatçısı olan Şerifoğlu, Ekogündem Gazetesini çat kapı ziyaret ettiğinde gazetemizin Haber Merkezini mini bir atölyeye ye çevirdi.

Karikatürist Hüsamettin Şerifoğlu. Okul çıkışı halalarına uğrayan Özge Korkmaz ve Bilge Korkmaz ile güzel bir sohbet ortamında bulundu. Elinde resim defteri ve boya kalemleri bulunan Bilge Korkmaz, Hüsamettin Şerifoğlu’nun çizdiği karikatürün öznesi oldu. Hüsamettin Şerifoğlu, karikatür ve kaligrafi sanatı üzerinde yoğunlaşan sohbet çocukların da ilgisini çekti. Çizimin ardından bir de kaligrafi sanatını çocuklar için görsel şölene dönüştürdü,

Kaligrafinin güzel yazı yazma sanatı olduğunu belirten Hüsamettin Şerifoğlu, Kaligrafi sanatında harflerin birbiri ile uyumunun önemli olduğunu belirterek Kaligrafiyi, “estetik çerçevede yazı yazma sanatı” olarak tanımladı.

 

Birçok kişinin bildiği tanıdığı bazen eğlenceli, bazen düşünceli, bazen sert bir biçimde hayatın içinden mesaj veren karikatürler,  zaman zaman görsel ya da yazılı basında karşımıza çıkar.

Gündeme uygun konuları hem sert hem de eğlenceli bir dille anlatan bu çizimler, değindiği konuları mizahi ve eleştirel bir üslupla mesaj veren çizim şekli karikatür kelimesi Fransızca “caricature” den Türkçe’ye geçmiş Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre. TDK bu sözcüğü: “ 1. isim İnsan ve toplumla ilgili her tür olayı konu alarak abartılı bir biçimde veren, düşündürücü ve güldürücü resim olarak tanımlamakta.” 

 

 

Tarihin bilinen ilk karikatürleri Leonardo da Vinci tarafından çizilmiş, Gian Lorenzo Bernini de karikatür sanatının yapı taşlarından biri olmuştur. Karikatür sanatı İtalya ve Fransa’da ortaya çıkarak dünyaya yayıldı. 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.