Depremzedenin dramı! “Bana bir konteyner versinler iki kartonun arasında yatarım”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sokaktan topladığı hurdalar ile geçimini sağlamaya çalışan Murat Akar, depremden önce kiracı olarak yaşadığı evden “ev sahibi ile anlaşamadığı için” çıkmak durumunda kaldı .

Şimdi sokakta yaşıyor. Onun tek dileği var O da Devletin Ona bir konteyner vermesi. “Bu ülkenin ben de evladıyım 20 ay askerlik yaptım. Ben dilenmiyorum, dilenci değilim” derken gözleri doluyor, adeta sesi boğazına düğümleniyor.

Kirada oturduğu evin karşı kaldırımına depremden sonra yerleşti. Şimdi sakakta yaşıyor, hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalışan kendi deyimi ile “Namı diğer Muro”nun çaresizliği tam bir dram aslında…

Yıllar önce eşinden ayrılmış ailesi ile tüm bağları kopmuş 50 yılı aşkındır İskenderun ‘da yaşayan bir dönem sokakta pamuklu şeker satan şimdilerde ise sokaktan topladığı hurdalarda yaşamını sürdürmeye çalışan Murat Akar, 6 Şubat 04.17 depremin ardından yaşamı alt üst oldu.

“Deprem öncesinde 600TL’ye aylık ödediğim evimden ev sahibiyle anlaşamadığımdan dolayı çıktım ve Mart ayından bu yana yağmur çamur demeden sokakta yaşamaya başladım. İki kere Devlet kira ödedi. Ev kiraları 5 binden başlıyor. ” kendi ifadesine göre.

Bana bir konteyner versinler iki kartonun birini yorgan diğerini de döşek yaparım yaşarım.” diyen Murat AKAR, bir yandan  Muradiye Mahallesi 229 sokakta kaldırımda yaşamaya çalışırken öte yandan umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Kiralık ev bulamadığından ve bulduğu evlerin de pahalı olmasından dolayı sokakta yaşamaya başladığını anlatan Murat Akar, “Ben de bu ülkenin evladıyım. Bir Afganlı, bir Suriyeli kadar olamıyor muyum? Ben Devlete 20 ay askerlik yaptım. Dışardan gelene destek oluyor konteyner veriyor bana da versin. Bende astım ver koah var. Hastayım sokakta aşıyorum. Mahalleli bana ne zamana kadar müsade edecek. Ben dilenci değilim. Devlet bana bir konteyner versin istiyorum. Bir kaç yere gittim istedim. Ama bir sonuç alamadım. Ben çöp kutularının içinden para edecek naylon ambalaj, pet şişe, plastik atık toplayıp geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Enkazlardan demir toplamıyorum. Sağlık sorunları yaşıyorum.” diyen Murat Akar, “Doktorun ameliyat olursan ya felç olursun ya da masada kalırsın” dediği için ameliyat olmaktan da vaz geçmiş.

“Dilencilik yapmak dinimizce de makbul değildir. Doğru da değildir” diyen Murat Akar, depremde çok insanın yoksullaştığını, varını yoğunu kaybettiğini belirterek “Allah hepimizin tüm depremzedelerin yardımcısı olsun.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.