Arsuz’a Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Karaağaç’a Kent Meydanı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, 6 Şubatta yaşanan depremin ardından İskenderun basını ile bir araya geldi.
Deprem dolayısı ile yarım kalan projelerin yeniden başladığını açıklayan Başkan Asaf Güven, depremin ardından arama kurtarma ve depremzedelere yapılan desteklerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Depremin ardından okullarda tadilat ve tamirat çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Arsuz’un yurt içi ve yurt dışında tanınan bir tatil beldesine dönüştüreceklerini anlatan Başkan Güven, ilçede kooperatifleşme ve kadın emeğine de destek olduklarını el yapımı el sanatı ürünlerin ve ev yapımı yöresel gıdaların Belediye bünyesinde oluşturulan Kadın Emek Pazarında değerlendirildiğini anlattı. “Yaptığımız çalışmalarla kadınların kendilerine olan özgüvenlerinin geliştirilmesine katkıda bulunduk. Bunun için semtler kurduk. Kadın eli semt pazarları kuruldu, daha sonra bu kooperatifleşti ve şu anda kooperatif olarak çalışıyor. Yeteri çalışma sağlayamamasına rağmen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi belediyemizin öncülüğünde kuruldu. Ama bunun geliştirilmesi gerekiyor. Bütün bunlar böyle bir dönemde yapılmıştır. Belediye binasını bitirmek üzereyiz önce bir prefabrik şeklinde oldu ve o yapıldı.” dedi.

Arsuz’a Hayvan Rehabilitasyon Merkezini kuruluyor
Arsuzun en ciddi sorunu olarak başıboş köpekler ve sokak hayvanları olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Burada en önemli sorunlardan bir tanesi hayvanlarla ilgili başıboş köpekler için Hayvan Rehabilitasyon Merkezini kurmaya başladık ve bu çalışmamız devam ediyor. Belediye binasının olduğu yerde 7 konteynerden oluşan toplamda 8 adet ve 81 kafesten oluşan bir rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. Burada kısırlaştırma, tedavi ameliyat ve ne gerekiyorsa hepsi yapılacak. Bu projeyi en kısa süre içerisinde bitirmeye çalışıyoruz” dedi.

Karaağaç’a 7000 m2’lik Kent Meydanı
Arsuz Karaağaç’ın kent meydanına ihtiyacı olduğunu 6 Şubat depreminden önce Kent Meydanı yapımı için çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Güven, Kent Meydanı ile ilgili şunları söyledi:
“Karaağaç’ın Kent Meydanı en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Bu projemiz için ihaleye çalışmaları başlamıştı, deprem nedeniyle yapılamadı. Şu an Arsuz hizmet binasının olduğu parkın yanında ve o çevrede 7.000 metrekarelik bir kent meydanı meydanı yapmaya çalışıyoruz.”
Çadır karavan yeri, Karaağaç’a yaptığımız sahil yolu, Madenli’de Zilli çayına, daha sonra da Gülcihan’a kadar bir yürüyüş yapılması çalışmamız var.” diye konuşan Başkan Asaf Güven, deprem dolayısıyla da duran bütün projelerimiz şu anda yapılıyor” dedi.

Hatay’ın sosyal dokusunu mozaiğini koruyacağız sözü lafta kaldı!
6 şubat depremlerinin en fazla vurduğu kent olan Hatay’ın Hatay’ın sosyal dokusunu mozaiğini koruyacağız söylemlerinin lafta kaldığını belirten Başkan Asaf Güven, “bir deprem yaşadık ve hepimiz diyoruz ki işte Hatayı koruyacağız Hatay’ın sosyal dokusunu mozaiğini koruyacağız deniyor ve şu ana kadar bütün bunlar hep lafta kaldı. Ama biz iki meclis kararıyla meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve meclisimiziz tarafından bana verilen yetkiden sonra yaptığımız iki önemli sözleşme ile buranın aslında Sadece Arsuz’un değil tüm Hatay’ın sosyal dokusunu korumanın fiili adımını atmış bulunuyoruz. Nedir bu adım; Ortodoks kardeşlerimiz için 40 civarında prefabrik inşa etmek üzere verdiğimiz bir yer var. Bu Ortodoks kardeşlerimiz için. Protokolü de yaptık bunlarla ilgili işte 40-45 metrekare yani Antakya- İskenderun- Samandağ- Arsuz’daki bütün kardeşlerimizi Hatay’da tutmak için biz fiili adımı atmış bulunmaktayız ve bu çalışmalarımız başladı. ikincisi de gene buna benzer bir Hristiyan köyü. Bu Hristiyan köyünde de yaklaşık 30 adet ev, kilise, oyun parkları, çocuk oyun parkları var bunun projesi bitti. Protokolü başlama protokol başlamak üzereyiz Bu köyde de bu Hristiyan köyünde Süryaniler Protestanlar Katolikler ve Yahudi aile olacak. Hatay’ın dokusunu koruyoruz. Bu proje ile Hatay’ın dokusunu koruyup yaşatacağız. Bu konutlar şimdilik geçici olacak. 7-8-10 yıl sonra burada olan insanlarımız kendi evleri inşa edildikten sonra evlerinde yaşamlarını sürdürecek. Bunlar önümüzdeki projelerdir. Bütün bunların maliyeti sadece yer temini. İşte belirli konularda teknik destek vermek danışmanlık yapmak belediyeye ait.

Bu proje uluslar arası kuruluşlardan gelecek para yapılacak. Bütün dünyanın bileceği bir Hristiyan köyü oluşacak. Çünkü basının bir bölümü takip etti biliyorsunuz Kore kiliseler Birliği başkanı geldi. Ziyaret etti. Bir plaket verdi teşekkür etti ve bütün dünyaya tanıtılacak Bir Hristiyan köyü yani deprem sonrası oluşan bir Hristiyan köyü olacak bu da Arsuz’da getireceği katacağı değeri düşünün. Bu deprem öncesi de Arsuz’u gene Antakya bu bölgenin en göz bebeği bir yerdi. Deprem sırasında ve depremden sonra tabii ki herkes Arsuz’a geldi ve Arsuz’da kendine göre barınma yeleri oluştu. Valilik 50 metre kareyi geçmemek kaydıyla konteyner konabilir, elektrik verilsin diye söyledi. İşte o dönemlerde kimi konteyner kimi işte kendine göre prefabrik ya da derme çatma barınma yerleri yapmaya başladı. Bunu fırsat olarak görenlerin bazıları lüks yapılar inşa etti. Felaketleri yaşayan insanlar var, ama maalesef bunu fırsata çeviren vatandaşlarımız da oldu. Bunlarla ilgili her türlü tutanak tutulacak, gerekli uyarılar yapılacak, gerekiyorsa da yıkılacak. İmar Kanunu nettir: Bu uyarılıyor kaldır deniyor kaldırmayınca da yıkım- para cezası alınıyor. Para cezası içeri yazıldığında da bir aylık süre veriyor kaldırılmadığında da yıkım kararı alınıyor bunların hepsini de savcılığa bildiriliyor tapuya da tescilleri konuyor.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.