KOÇAK: “KONTEYNER KENTLER KIŞ ŞARTLARI DÜŞÜNÜLMEDEN KURULDU”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

KOÇAK: “KONTEYNER KENTLER KIŞ ŞARTLARI DÜŞÜNÜLMEDEN KURULDU”
Saadet Partisi Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak, yoğun sağanak yağış sonrası bazı konteyner kentlerde yaşanan aksaklıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Koçak, “2 gündür kamuoyuna yansıyan görüntüleri yakından takip ettik. Gördüğümüz manzarada konteyner kentlerde acele kurulum sebebiyle yaşanan aksaklıkların ön plana çıktığı aşikardır. Çünkü kış şartları düşünülmeden konteyner kentler kurulmuştur.” Dedi.

Konteyner Kentlerdeki altyapı yetersizliğinin ayyuka çıktığını belirten Koçak, “Alelacele kurulan Konteyner kentlerin bugün yaşanan sorunların mimarı olduğu kesindir. Bununla beraber konteyner kentlerin yöneticileri bu altyapıları takip edecek yeterliliğe sahip değildir. Bir okul müdürünün konteyner kentten sorumlu olduğu bir ortamda o kentin sağlıklı, yaşanabilir olması bekleneumez. Çünkü okul müdürü aynı zamanda okuluyla ilgilenmek zorundadır. Bununla beraber 15 günde bir değişen yönetim anlayışı ile konteyner kentlerin sorunlarının bitmesi mümkün değildir. AFAD’ın burada yapması gereken konteyner kent yönetimlerini kalıcı hale getirmesi olacaktır” ifadesini kullandı.
Antakya’da yaşanan sorunlara yönelik olarak ortaya atılan iddialara da değinen Koçak, “Yağmur sonrası ortaya çıkan bilgi kirliliği bizleri çok telaşlanmıştır. Çünkü kaynağı belli olmayan ölüm haberleri ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar halkımızda infial yaratacak düzeye çıkmıştır. Konteyner kentlerde altyapı ile ilgili olarak ortaya çıkan aksaklıklar konuşulması gerekirken bazı sebeplerden konuların dışına çıkılmıştır. Halkımızın evini su basarken, ortaya çıkan manzara bizleri çok üzmüş fakat yanlış bilgiler de canımızı çok sıkmıştır” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.