Emlakçı esnafı depremin yaralarının bir an önce sarılmasını bekliyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Emlakçılar Derneği moral ve motivasyon buluşmasında yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Müntecep Bektaşlı, başta emlakçı esnafı olmak üzere deprem bölgesinde yaşayan ve ayakta durmaya çalışan tüm esnafın Devletten destek beklediğini ifade etti. Esnafın bir an önce ayağa kalkması için ve ekonominin canlanması için küçük esnafların kalkınmasının önemine dikkat çekerek “Esnafın mevcut borçlarının ve vergi borçlarının silinmesini talep ediyoruz.” Diye konuştu.

Yaşadığımız 6 Şubat depreminin ardından moral ve motivasyon buluşması amacıyla bir araya gelen İskenderun Emlakçılar Derneği,  depremde işyerleri yıkılan ya da hasarlı işyeri sahibi emlakçı esnafının sorunlarını dinledi.

Beyaz Saray Restorantta çay toplantısı ile bir araya gelerek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Başkan Müntecep Bektaşlı, konuşmasında emlakçı esnaf’ın deprem sonrasında yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için dernek olarak ve işyerleri yıkılan üyelerin bir kısmının konteyner taleplerinin yerine getirildiğini önümüzdeki günlerde de geri kalan esnafa konteyner verileceğini kaydetti.

Deprem bölgesinde yaşayan halkın büyük yara aldığını anımsatan Başkan Bektaşlı, “yaşadığımız deprem 11 ilde büyük hasara yol açmıştır.  Esnafın bu nedenle teşvik edilmesi vergi borçlarının silinmesi, istihdamı desteklenmesi, SSK – BAĞKUR primlerinin alınmasını ve muaf tutulmasını bekliyoruz. Emlakçı esnafımız başta olmak üzere tüm esnafımızın ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için bu talebimizi Devlet büyüklerimizin duymasını ve esnafımıza destek olmasını bekliyoruz.” dedi.

Depremin hemen ardından yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Bektaşlı, İskenderun Kaymakamı Sefa Murat Demiryürek’e ilgilerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.