Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ne vekil ziyareti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Selahattin Kaban ve dernek yönetim kurulu ile kayıplar konusunu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Vekil Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat Merkezli Deprem dolayısıyla bir çok kayıp hikayeleri yaşandığına dikkat çekerek “Hatay’da depremden sonra tecrübe ettiğimiz en yıpratıcı süreçlerden birisi, kayıplar konusunda yaşandı. Enkaz altından sağ çıkan yakınlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından götürüldüğüne, yardım bahanesiyle birtakım yapılar tarafından alıkonulduğuna dair iddialardan söz ediliyor. Tek gerçek, yüzlerce ailenin yakınlarına dair hiçbir sağlıklı bilgi alamadıkları bir karanlık içinde yaşamak zorunda kaldıkları bu karanlığın dağıtılması için, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği   ziyaretimizde, dernek başkanı Selahattin Kaban ve dernek yönetim kurulu ile kayıplar konusunu görüştük, çözüm önerilerini ele aldık.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.