“Kaza ya da ölümün ardından önlem alınmamalı!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Depremin ardından yaşanan tersine göç sorunları da beraberinde getiriyor! Kaza ya da ölümün ardından önlem alınmamalı!

 6 Şubatta yaşadığımız Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ardından tersine göç başladı. Kent merkezinde ikamet edenlerin birçoğu köylerine dönmek zorunda kaldı. Köylerde yapılan evler için mikserlerle inşaat harcı taşıyan iş makinelerinin çevreye tehlike saçtığını kazaya davetiye çıkardığını söyleyen Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Kurtar, yetkilileri kaza veya istenmeyen durumların yaşanmadan önlem almaya davet etti.

Bir kaza olmadan, birileri ölmeden sizden çare bekliyoruz!

Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Kurtar, Bir kaza olmadan, birileri ölmeden yetkililerin harekete geçmesini ve önlem alınmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Yusuf Kurtar, www.ekogundem.org ye yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Her güzelliği bir olumsuzluk lekelemeli mi? 6 Şubat felaketinden yaklaşık 6 ay geçti. Bu zaman zarfında insanımız kırsala, köylere yöneldi ve köylerin nüfusu ikiye, üçe katladı. Suçıkağı (Sakıt) köyünde de bu süreçte 88 adet köy evinin yapımına başlandı. İnsanımız için güzel bir haber. Diyeceksiniz ki, peki olumsuzluk ne? Köylerin yolu genelde dar olur. Köy evi yapımında kullanılan beton mikserleri Sakıt’ta korku salıyor. Hem taşıdıkları betonları yollara saçarak hem de aşırı hızlı giderek kazaya davetiye çıkarıyorlar. Pek çok kez uyarılmalarına rağmen tık yok. Sözden anlamıyorlar. Sayın yetkililere sesleniyorum. Bir kaza olmadan, birileri ölmeden sizden çare bekliyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.