UNDP’den Şubat depreminin vurduğu 11 ilde küçük işletmelere  4,5 milyon dolarlık hibe desteği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

UNDP, Şubat depremlerinden en çok etkilenen 11 ilde küçük işletmelere toplam 4,5 milyon ABD Doları tutarında hibe dağıtacağını duyurdu.

Yeni hibe programını Antakya’da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği bir etkinlikte duyuran UNDP Bölge Direktörü Ivana Živković, “Küçük işletmeler her ekonominin can damarı. Toparlanmanın birinci adımı, bu işletmeleri tekrar ayağa kaldırmak.” dedi.

Živković, UNDP’nin uluslararası bağış fonları ile, Hükümet ve yerel ortaklarla iş birliği içinde yürüttüğü deprem sonrası toparlanma çalışmalarını değerlendirmek üzere Hatay’ı ziyaret etti

UNDP, depremden etkilenen bölgede tekstil ve ilişkili sektörlerde 3.500 açık pozisyonu doldurmak ve kadınlar ve diğer dezavantajlı grupları işgücü piyasasına entegre etmeye yönelik, 2,5 milyon ABD Doları bütçeli yeni bir girişim başlattığını duyurdu.
İhtiyaç Haritası’nın inşa ettiği ve UNDP tarafından içme suyu, atık su ve katı atık altyapısıyla desteklenen Hatay’daki yeni konteyner kent 1.500 depremzedeye geçici barınak sağlayacak.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “UNDP olarak, İhtiyaç Haritası ile birlikte çalışarak afet sonrasında çok ihtiyaç duyulan geçici barınmayı sağlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Amacımız, çevre kirliliğinin daha fazla artmasını önleyerek yerleşim alanlarını olabildiğince yaşanır hale getirmek.” dedi.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı ve UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat ise “Yüzlerce aileye daimi konutlarına taşınıncaya kadar insana yakışır yaşam koşulları sağlayarak acılarını bir nebze hafifletmeyi umuyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.