Türkiye’nin dört limanı dünyanın en İyi 100 Limanı arasında!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünyanın en eski ve prestijli denizcilik yayım organı olan Lloyd’s List tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi 100 Limanı” listesinde Türkiye’den 4 Liman Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanları yer aldı.

Sıralamaya göre; Ambarlı limanı 74., Kocaeli limanı 89., Mersin limanı 92. ve Tekirdağ limanı ise 100. sıradan listeye giriş yaptı.

Mersin Deniz Ticaret Odası’nda (MDTO) Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, geçen yıl odanın yayın organı “Mersin Deniz Ticaret Dergisi”nde yayınladığı makale ile İskenderun Limanı’nın yükselişine dikkat çekmişti. Denizcilik sektöründe İskenderun Limanı Mersin Limanının en büyük rakibi olarak görüşüyor.

TCDD İskenderun Limanı’nın işletme hakkını 2012 yılında 36 yıllığına devralan LimakPort, İskenderun Limanı’nı tamamıyla yenden tasarlayıp inşa etti. LimakPort adını alan liman, yıllık 1 milyon TEU elleçleme kapasitesiyle bugün Doğu Akdeniz’in en modern ve en büyük konteyner terminallerinden birisi olma özelliğine sahip olduğu biliniyor.

Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Mersin Limanı’nı son 10 yılda sollayan İskenderun Limanı taleplere bağlı olarak kapasitesini her geçen arttırması ile İskenderun Limanı, Mersin Limanı’nın en büyük rakibi konumuna geldi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.