ERASMUS+ “DIGITAL YOUTH” PROJESİNİN ÇOĞALTICI ETKİNLİĞİ İSKENDERUN’da GERÇEKLEŞTİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ortaklığında Romanya’dan ASALT- AsociataSociala a Lucratorilor de Tineret Derneği koordinatörlüğünde Erasmus+ Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında “DIGItalyouTh” adlı projenin çoğaltıcı etkinliği 12.07.2023 tarihinde Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleşti.

Projenin çoğaltıcı etkinliğine, Belen Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ; Koordinatör Kaymakam Ceyhun DENLİ, Şafak KARACA, Miyase DEMİR ve Oğuzhan ALTUNAY; İskenderun İlçe Jandarma Komutanı, J. Binbaşı Yusuf YILDIRIM; Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri ve üniversitelerin proje koordinatörleri ile yurt dışından gelen  misafirler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlatılarak, Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’in sunumu, proje katılımcılarından Yunus Emre ATEŞ’in duygu ve düşüncelerini aktarması, projeye katkı sunan kurumlara plaket takdimiyle devam etti.

Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve dijital araçların kullanımına yönelik olan projenin 01 Şubat 2022’de başladığını ve 31.07.2023 itibariyle sona ereceğini,  proje süresi içerisinde öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi etkili ve verimli biçimde kullanabilmeleri için çalışmalar yapıldığını; ayrıca, Eylül ayında Romanya’da Türkiye’den 6 öğretmen, Romanya’dan 8 gençlik çalışanının katılımıyla 5 günlük eğitim kursu düzenlendiğini, kurs sonrası katılım sağlayan kişilerin kendi bölgelerinde gençlerin dijital araçları öğrenmeleri için eğitimler düzenlediklerini belirtti.

Gençlerin teknoloji kullanımı alanında ihtiyaçları analiz edilerek oluşturulan “Digital haritalama” adlı rapora ve sınıf içinde öğretmenlerin kullanabileceği uygulamalara https://digityouth.com web sitesinden ulaşılabilecektir.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ; Erasmus+ projelerinin kültürel ve sanat alanında farkındalık yarattığını, kültürel çeşitliliğin birleştirici gücünü gösteren bu gibi projelerin ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin diğer ülkelere karşı tanıtımı, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması, ülkemiz ile ilgili dış ülkelerdeki kişiler arasında pozitif bir düşünce yaratılmasına katkı sağladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu açıdan ayrı bir önem arz ettiğini, Erasmus+ projelerine her zaman destek vereceğini belirterek emeği geçen Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e, projeye destek olan kamu kurum ve kuruluşlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.