Orman Bakanı ve İç İşleri Bakanı Yangın bölgesine geliyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Orman Bakanlığının resmi sosyal medya paylaşımında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Belen’de orman yangınının devam ettiği bölgeye intikal ettiği duyuruldu.

Tarım ve orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı Hatay Belen’deki orman yangınına 21 helikopter 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangının ormanın iç kısımlarına doğru ilerlediğini söyledi. Yerleşim yerlerindeki yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay Belen’deki orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Belen Derebahçe mevkiinde oluşan orman yangınına müdahale çalışmaları devam etmektedir.

Hatay’daki yangında evler tahliye edildi
Hatay’ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın İhbarının ardından bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz, itfaiye ekipleri ve ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan yangında 3 evin yandı yakın civardaki köyler boşaltıldı.,
İtfaiye Dairesi Başkanı V.Özer Gövce’nin yangın ile ilgili açıklaması:

Saat 14.09’da Belen Derebahçe Mahallesi yangın ihbarı AKOM birimine bildirilmiş, söz konusu yangına itfaiye ekiplerimiz ve diğer birimlerce müdahalede bulunulmuş, Orman İşletme Müdürlüğü’ne AFAD, Trafik Zabıta Jandarma ve Tedaş ekiplerine bilgi verilmiştir. HBB olarak tüm ekipman ve ekiplerimizle saat 16:00 itibarı ile müdahaleye devam etmektedir. Ayrıca 4 hava aracı ( 3 helikopter, 1 uçak) yangına müdahale etmektedir.)
Aşağıda sayılan araçların dışında HATSU’dan 3 adet su tankeri ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığından 1 dozer intikal halinde olup çalışmalara katılacaktır.
Yangına müdahalede görev yapan Başkanlıklar ve Orman İşletme Müdürlüğü:
1-HBB İtfaiye Daire Başkanlığı 15 Arazöz 3 pikap, 60 personel
2-Fen İşleri Daire Başkanlığı 1 yakıt tankeri, 3 beko, 1 dozer, 4 personel
3-Park Bahçe Dairesi Başkanlığı 5 Su Tankeri, 5 personel
4-HATSU 7 su tankeri, 4 iş makinesi, 11 personel
5- Zabıta ve Emniyet Ekipleri 6 araç, 18 personel
6- AFAD birimleri ve Jandarma Güvenlik Güçleri ekipleri vaka yerinde bulunup, ekiplerimiz ivedilikle müdahalede bulunmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.