Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nde Yeni Kabinesini açıkladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’nde Yeni Kabinesini açıkladı
Erdoğan, konuşmasında, “Demokrasimizin gücüne güç katan bir Seçim sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Ülkemiz tarihinde pek çok ilke sahip olan seçimlerin Türkiye’ye ve Türk Milletine hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayısta sadece birer seçim yapmamış aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına da karar vermiştir. Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline de sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yılı aşan devlet geleneğiyle, bin yılı aşan millet şuuruyla, asırlara sarih birlikte yaşam kültürüyle kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. Bin yıldır Anadolu topraklarını aşkla yeşerten bu ırmağın yatağını hiçbir gücün değiştiremeyeceği bir kez daha anlaşılmıştır. Demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre aydınlıktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan 54 milyondan fazla vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Yurt dışındaki kardeşlerimizi her iki seçimde de ülkemize karşı sorumluluklarını bir hakkın yerine getirdikleri için ayrıca tebrik ediyorum. 14 gün arayla sandıktan milletimizden 2 kez güven oyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 28 milyona yakın insanımızın teveccühüne mazhar olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bunların bizlere aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz. 85 milyon vatandaşımızla birlikte bizim için dua eden yüz milyonların da umudunu taşıdığımızın farkındayız. Nasıl bu zamana kadar milletin emanetine halel getirmediysek inşallah bundan sonra da canımız pahasına bu emanete sahip çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada takipçilerine ise “5 sene daha Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk. Bu ulvi görev, uğruna ve yoluna ömrümü adadığım milletime, gönül coğrafyamızın her yanına ve insanlığa hayırlı olsun.” şeklinde mesaj verdi.


Yeni hükümetin tamamı:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı
Cevdet Yılmaz
Adalet Bakanlığı
Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanlığı
Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Alparslan Bayraktar


Gençlik ve Spor Bakanlığı
Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanlığı
Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanlığı
Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı
Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanlığı
Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanlığı
Yaşar Güler

Sağlık Bakanlığı
Fahrettin Koca

Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı
Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanlığı
İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanlığı
Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Abdülkadir Uraloğlu

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.