Limak İskenderun Limanı Eylülde tam kapasite çalışacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 Şubatta ve ardından yaşanan depremlerde çıkan yangında büyük hasar gören İskenderun Limanı 8 Nisan’da faaliyete geçmesinin ardından tam kapasiteyle çalışması için gün sayıyor.

Haziranın ilk haftasında yüzde 55 kapasiteye ulaşması beklenen Lİmak İskenderun, Mayısta yüzde 35, ağustos ayının ortalarında ise iş kapasitesinin yüzde 80’lere kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Bölgede ihracat potansiyeli yüksek. Depremin vurduğu illerden yoğun talep almaktayız.Tüm şantiyelerimize inşaat makine ve ekipmanlarının hazırlanması, organize edilmesi için bilgi verdik. Daha sonra başta AFAD olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarıyla koordineli çalıştık. İlk günden itibaren sürekli sahadayız ve önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarına verdik. Bölgedeki firmaların üretimleri normale dönmeye başladı. Bu durum bizi de motive ediyor. Bizi limanı daha erken bitirmeye teşvik ediyorlar. İnşaatçı bir gelenek ten gelmemiz işlerimizi kolaylaştırdı. Tüm altyapımızı hemen bölgeye yönlendirdik. Eylül gibi tam kapasiteye ulaşacağız. 2022 yılının ilk 4 ayında toplam 645 bin adet konteyner gemilere yüklendi. İskenderun Limanı, 2023’te 2 ay 2 gün hizmet verememesine rağmen 4 aylık dönemde toplam 592 bin dolu konteyneri ulaşması gereken noktalara gönderdi. Yıkıcı depremlerin ardından limanda sadece yüzde 8’lik bir konteyner eşleştirmesi düşüşü yaşandı.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.