Depremden etkilenen illerde eğitim canlılığı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Depremden etkilenen iller, çocuk seslerinin okul bahçelerinden sokaklara yankılanmasını özledi. 6 Şubat günü “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan yıkımın ardından ara verilen eğitime yeniden başlaması ile okul bahçelerinde oynayan çocukların cıvıl cıvıl sesleri İskenderun’un cadde ve sokaklarını doldurmaya başladı.

Kent halkında, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin ardından okula dönüşlerin artacağı beklentisi hakim.

Depremin ardından kentten ayrılan birçok aile, kente dönmeye başladı. Kente dönen aileler, eğitim çağındaki çocuklarının nakillerini de eski okullarına alıyor.
İskenderun’da ayakta kalan okullarda eğitimin başlaması ile birlikte Hatay’ın diğer ilçelerinden de İskenderun’a öğrenci nakilleri gelmeye başladı.

Depremden etkilenen illerde eğitim canlılığı

Bazı okullar birleştirilerek birleşik okul olarak eğitime vermeye başladı. Şehir merkezindeki hasarsız okullarda eğitim başladı.
Sabah 04.17’de merkez üssü Gaziantep-Kahramanmaraş sınırında olan 7.8’lik büyük bir deprem yaşandı. Bunun sonucunda olmak üzere 10 ilde büyük bir yıkım gerçekleşti.


İskenderun 5 Temmuz İlkokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, depremin etkili olduğu 11 ilde yaraların sarılmaya çalışıldığını belirerek okulların açılmasıyla kısmen de olsa kente canlılık geldiğini, çocukların okulu özlediğini belirtti. Deprem bölgesindeki çocukların psikolojilerinin düzelmesi için Devletin el birliği ile çalıştığını ifade ederek, 5 Temmuz İlkokulu çocuklarımızın moral ve motivasyonunu yükseltecek etkinliklere imza atacakları mesajını verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.