Çadır kentteki kütüphane çocukları sevindirdi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformundan Çadır Kentte Kütüphane açıldıHatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu, 6 Şubat depremlerinin ardından M.Ö. 195 yılında şair Euphorion’un Antakya’da kurduğu kütüphane kültürünün yeniden canlandırılması için Hatay’da gönüllülerin kurduğu çadır kentte , depremde yaşamını yitiren İlkay Efe, Alaattin Keleş öğretmenler adına kütüphane kurdular. Kütüphane çadırını şair, yazar ve çocuklar tarafından el birliği ile kuruldu. Çadırın kurulmasının ardından İlkay Efe, Alaattin Keleş Kütüphanesin açılışı üyesi şair, yazar ve sanatçıların katılımı ile yapıldı.

Çadır kurulması ve kitapların raflara dizilmesini çocuklar meraklı gözlerle izlerken zaman zaman da yazar, şair ve sanatçı büyükleri ile sohbet de ettiler.


Hatay Kültür Sanat Edebiyat Platformu dönem sözcüsü Müslüm Kabadayı, Kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada; “Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız.” Dedi ve bu coğrafyada yetişen yazar ve şairleri eserlerinin adıyla andı:

Daha sonra açılışa katılan sanatçı ve edebiyatçılar, günün anısına birer konuşma yaptılar… Ardından günün anısına fotoğraf çektirirken Çadır Kentte çocukların maskotu olan sokak köpeği Duman’da bu fotoğrafda yer aldı.


Kabadayı; “Hatay’ın yetiştirdiği büyük şair ve yazarlardan Ali Yüce’nin “Antakya Çarşıları”nın, Süleyman Okay’ın “Sevda Tutuklanamaz”ının, Sabahattin Yalkın’ın “Asi Destanı”nın, Ayla Kutlu’nun “Islak Güneş”inin, Burhan Günel’in “Acının Askerleri”nin, ve daha nice yapıtın üretildiği coğrafyamıza sahip çıkacağız. Tarihin ilk ışıklı caddesi olan Herode’nin, günümüzün Kurtuluş Caddesi’nin aslına uygun olarak yeniden kültür-sanat ve edebiyat mekanına dönüştürülmesi için kalemlerimizi, fırçalarımızı ve notalarımızı kullanacağız. Bu amaçla bugün Antakya’da ilk örnek olarak çadır kütüphanemizi, sanat ve edebiyat insanlarının halkla buluşmasını sağlayacak mekânımızı hayata geçiriyoruz.” Dedi.

Elbirliği ile kurulan çadır, yardımlaşma ve dayanışmanın da simgesi oldu…


Çocuklar kitap okusun aydınlansın diye sevgiyle kurulan çadırda sanatçı, şair ve yazarlar da çocuklar kadar heyecanlı idi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.