Güney Kore’den Ahde vefa… 100 bin konteyner hedefleri var…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kahramanmaraş merkezli depremin en fazla etkilediği Hatay’da Türkiye-Güney Kore Parlamentolar arası Dostluk Grubu tarafından 360 konteyner ve kültür merkezinden oluşan “İskenderun Kore Mahallesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, HatayValileri, Kaymakamlar ve Kamu-Kurum Kuruluşları Temsilcileri ile birlikte Güney Kore Parlemantolar Grubu tarafından İskenderun’un Meydan Mahallesinde yapımı devam eden Kore Mahallesi Konteyner Kent alanı için program düzenlendi.

İskenderun Meydan Mahallesi’nde kurulumu gerçekleştirilecek olan Kore Konteyner Mahallesinin temel atma törenine Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, koordinatör valiler, kaymakamlar, Belediye başkanı ile Kore gazi yakınları da katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, depremlerde Hatay büyük yıkım yaşadığı. Altyapılar ciddi zarar gördüğü. Dünyanın birçok yerinden dostlarımız Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri, çadır ve şimdi de konteyner kent kurulumları için destek oldular. Bugün Koreli kardeşlerimizle beraberiz. Hemen depremin başında arama kurtarma ekiplerini göndermişlerdi. 210 kişilik 5 arama kurtarma ekibi geldi. Ardından da 3 bin 209 çadır gönderdiler ve bunun da 1100 küsuru yine Hatay’da afetzedelerimiz için kullanıldı. Bugün de bir dostluk köyü diyelim biz ona, bir konteyner kent kuruyorlar. 100 bin konteyner gibi bir hedefleri var. “ dedi.
70 yıl önce Kore Savaşı için Türk askerleri İskenderun Limanı’ndan yola çıkmıştı.

Kore Savaşı’nda Türk askerlerinin yardımlarını unutmadıklarının altılı çizen Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik de şunları paylaştı: “Bu zor zamanda Koreliler de sizin yanınızda olmak istiyorlar. İskenderun, Kore ile çok özel bir ilişkisi olan şehir. 70 yıl önce Kore Savaşı için Türk askerleri İskenderun Limanı’ndan yola çıkmıştı. İskenderun Kore Mahallesi konteyner kentinin temelleri törenle atıldı. Deprem bölgelerinde kalıcı konutlar ve altyapıyla alakalı çalışmalar da başladığı, ümitsizliğe kapılmadan kararlı şekilde gece gündüz çalışarak bu ağır yükün üstesinden geleceğiz. .” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.