Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi 3 aylık olağan üstü hal ilan edildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 10 ili etkisi altına aldı.


Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 5 artçı deprem meydana geldiği belirtildi. Deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi.
Savcılar görevlendirdi. Buna göre; Kahramanmaraş’da 23, Adıyaman’da 22, Hatay’da ise 21 savcı, yıkımın nedenini araştırmak üzere görevlendirildi. Savcılar ile birlikte bilirkişiler de belirtilen illerde görevlendirildi. Savcılar, yapıları inceleyecek. “Planlara ve yönetmeliğe uyuldu mu?” diye araştıracak.
Depremden 33 saat sonra bölge asker sevk ediliyor!
2. Ordu Komutanlığı’na bağlı tüm komando tugayları da bölgeye sevk ediliyor. Depremin ardından ülke genelinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yardımın ulaşmadığı birçok alana ise STK ve dernekler çalışma sürdürüyor. Birçok şehirden yardımlar o bölgelere doğru giderken vatandaş ve medya tarafından gelen yoğun baskılarından sonrası Türk ordusu da deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Konuyla ilgili gelişme Gelibolu’daki 2. Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’ndaki görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlar, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine destek için teçhizatlarıyla birlikte bölgeye hareket ettiği haberi bu gün öğleden sonra haber portallarında yer aldı. İskenderun Limanındaki koteynerler yanmaya devam ediyor. İskenderun Limanında konteynerlerde dünden buyana devam eden yangın. Yangının dumanları İskenderun semalarından Belen ve Amanos dağlarına ulaştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.