DÖRTYOL FEN LİSESİ’NDEN BİR BAŞARI DAHA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kurulduğu 2014 yılından bu yana yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde gerçekleşen etkinliklerde sergilemiş olduğu başarılı performans ile Hatay’ın eğitimde parlayan yıldızı haline gelen Dörtyol Fen Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle yeni bir başarıya daha imza attı. Türkiye’deki bütün liseleri kapsayan “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması”nda final aşamasına kalmayı başardı.

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda yapılacak olan final aşmasına, 26/27 Aralık 2022 tarihinde Hatay ‘dan katılacak tek okul olan Dörtyol Fen Lisesi, burada Türkiye çapında derece elde etmek ve Dörtyol’umuzu başarı ile temsil etmek için diğer finalistlerle birlikte ter dökecek.

Dörtyol Fen Lisesi, kurumsal olarak TÜBİTAK koordinesinde gerçekleşen bu yarışmaya çevre ve iklim değişikliği kategorisinde katılarak “Kültürel Sürekliliği Tarımsal Uygulamalar Üzerinden Okumak: Sakız Adası-Dörtyol Örneği” isimli projesiyle finale kalmayı başardı ve Hatay’ı final yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Adı geçen projenin konusu ise 19.yüzyıl sonlarında Sakız Adası’nda narenciye ağaçlarında görülen “floksera” türü bir tarımsal hastalığa karşı uygulanan tedavi yöntemiyle 2022 yılında Dörtyol’da yaşayan başta Girit muhacirleri olmak üzere diğer Dörtyollu çiftçilerin aynı yöntemi arasındaki benzerlik. Bu benzerlikten yola çıkılarak kültürde süreklilik olgusu seçilen belli somut veri ve kişiler üzerinden işlenmeye çalışılmıştır.
Dörtyol Fen Lisesi hem TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu 2204 Lise Öğrencileri Proje Yarışması hem de 4006 Bilim Fuarları Sergisi yanında TEKNOFEST yarışmalarına yoğun biçimde katılmakta ve etkinlik göstermektedir. Okul içinde satranç turnuvası, futbol ve voleybol turnuvası, genel kültür bilgi yarışması, resim sergisi, şiir yarışması ve müzik yarışması gibi yarışmalarla tam bir rekabet ve öğrenme iklimi oluşturan okul, bu tür yarışmalara katılmak için öğrenci, grup ya da proje bulmakta fazla zorluk çekmemektedir. Okul idaresi ve öğretmenlerin tam bir dayanışma ruhuyla hareket ederek öğrencileri bir yandan destekleme ve yetiştirme kurslarıyla akademik olarak bir üst öğrenim kurumuna hazırlarken diğer taraftan bölgesel ve ulusal yarışma ya da turnuvalara öğrencileri azami şekilde dâhil ederek onları geleceğe hazırlıyor.

Okul Müdürü Çağatay Çaça, konuyla ilgili olarak gazetemize; “EMEĞİN BAŞARIYA DÖNÜŞTÜĞÜ” sloganıyla çıktığımız yolda bugüne kadar çok yol aldık. Birçok çözülmez sanılan sorunu çözdük, birçok kişi tarafından aşılmaz sanılan engeli aştık. Bugün başarılarımızla gurur duyuyoruz. Ancak bunu asla yeterli bulmuyoruz. Maksadımız okulumuzu Türkiye ve dünya standartlarında başarılı bir okul haline getirmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bütün öğrencilerimizin kendini mutlu ve umutlu hissedeceği bir ortamı diğer okul paydaşlarımızla birlikte inşa etmek istiyoruz. Öğrencilerimizi geleceğin özgür, lider, müreffeh ve demokratik Türkiye’sinin saygıdeğer bireyleri olarak yarınlara hazırlıyoruz. Geleceğe dair inanç ve umudumuz bugün her zamankinden daha fazladır”. şeklinde demeç verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.