TEDAŞ binası Kültür Merkezi olacak!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pac Meydanı TEDAS eski binası ile simgeleşecek!

Pac Meydanına adına yakışır bir düzenleme yapacaklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, “Paç meydanı İskenderun için önemli bir meydan. Adı meydan ama kendisinin Pac meydanının adı vardı kendisi yok! Öyle güzel bir düzenleme yapacağız ki adına yakışır olacak” dedi. İskenderun Belediye Meclisinin 2 Kasım Çarşamba oturumunda gündeme gelen Pac Meydanı, adına yakışır bir düzenleme ile kente kazandırılmasını planlıyoruz” dedi.


Konuyla ilgili söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya, Pac Meydanındaki ibadet alanını iptal ettiklerini TEDAŞ binasının kültür merkezi olarak değerlendirileceğini çevre düzenlemesi ile park ve yeşil alan kazandırılacağını anlattı. Mecliste, Mevcut Caminin iyileştirilerek restore edileceğini tarihi binanın de restorasayon ile kent kültürüne hizmet edeceği vurgulandı.
Mülkiyeti İskenderun belediyesine ait olan TEDAŞ binası31.12. 2042 tarihine kadar bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve belediye Başkanı M. Fatih tosyalı’ya tahsis protokolünü imzalama yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi İskenderun belediye Meclisince onaylandı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Tosyalı, kent adına yakışır bir proje ile TEDAŞ binası Kültür Merkezi olarak ayrıca çevre düzenlemesi ile de Pac Meydanının meydan olma özelliğine kavuşturulacağını söyledi. Belediye Başkanının bu yaklaşımı işe meclis üyeleri ve halk tarafından olumlu karşılandı. İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, söz konusu bina ve çevresi ile ilgili önümüzdeki günlerde protokol imzalanarak çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.