CHP İlçe Başkanı Munsuroğlu: 30 Ağustos’da emperyalizme dur denildi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf MANSUROĞLU, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında 30 Ağustos ile emperyalistlere dur denildiğini belirti. İlçe Başkanı Mansuroğlu, yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna şu mesaj ı verdi:

Yokluk ve olanaksızlıklar içinde başarılan “BÜYÜK ZAFER” ’in yıldönümünü, onun önemini ve ulusumuzun gönlündekini yerini kavrayamamış olanlara, tarihteki başka zaferlerle eşdeğerde göstermek isteyenlere inat, bugün coşku içinde kutladık.

Ülkemizi işgal etmek isteyen düşman güçlerine karşı 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün ““Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, İleri!”” emri ile mücadele, başlamış ve 4 gün sürecek olan” “BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ” ile emsali görülmemiş bir savaş ile emperyalist ülkelerin işgaline DUR denilmiş,19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlatılan” AYDINLANMA VE KURTULUŞ” Yürüyüşü, büyük bir “DESTAN” yazılarak 30 Ağustos’ta tüm ezilen ve ezilmek istenen ülkelere örnek olacak eşsiz bir başarı ile sonuçlanmış ve CUMHURİYET’e giden yoldaki en büyük engel de aşılmıştı .Bugün yurdumuzda başımız dik,özgür ve bağımsız yaşamamızı, kanları ve canları pahasına bize armağan eden büyük “ATATÜRK” , “İSMET PAŞA”, silah arkadaşlarına ve binlerce şehidimize sonsuz şükran ve minnetimizi, tekrarlıyorum. Ruhları şad olsun; ışıklar içinde uyusunlar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.