Milletvekili Suzan Şahin Basınla buluştu! İktidarın bütçesinde Hatay’ın adı yok!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, bu gün basın mensupları ile buluştu. Milletvekili Şahin, Vergi veren iller arasında yedinci sırada olan Hatay’ın devletten aldığı vergi yatırımı Türkiye sıralamasında 78. Sırada olduğunu eleştiren CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, iktidarın bütçesinde Hatay’ın adı yok!” dedi.

İskenderun’da gazetecilerle Home Restaurantda düzenlediği kahvaltıda buluşan CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, hükümetin iç ve dış politikada başarısız bir vizyona sahip olduğunu belirterek, bu başarısızlığın yerelde de gözlemlendiğini ifade etti.
Türkiye’de vergi veren iller arasında 7’inci sırada olan Hatay’a devlet yatırımı almada sondan 78’inci sırada. Hatay olarak 5 de, 6’da da olduğumuz oldu. Bu kadar az yatırımı Hatay halkı bunları hak etmiyor. Elbette ülkenin neresinde açık varsa oraya ağırlıklı olarak yatırım yapılmalı. Hatay bu kadar az yatırımı da hak etmiyor. Ancak bu kadar yüksek oranda vergi veren Hatay, devletten aldığı yatırımda yüzde iki-üç-dörde varmayan oranda yatırım taahhütleri var.”
“TÜRKİYE’NİN BEŞ BÜYÜK OVASINDAN BİRİSİ OLAN
AMİK OVASINDA SULAMA YA DA BARAJ YOK!”
İktidar üç dönemdir Hatay için ne yatırım sözü veriyor. Ve iktidarlığı döneminde ne yatırım yapıyor. Arsuz Pirinçlik’te bir göletimiz var. Burada sit alanımız var. Biz burada tarım üretimi yapılıyor. Burada suya ihtiyaç var. Burada Bir Gönen Çay barajını ya da göletini yaptıramadık. Hatay Türkiye’nin beş büyük tarım ovasından birisidir; Konya Ovası, Çukurova, Harran Ovası ve Amik. Türkiye’nin beş büyük ovasından birine sahibiz. Ama halen Hatay’da bir sulama ve içme suyu barajı yok. Bizim milletvekilimiz İsmet Tokdemir ve Sayın Hüseyin Yayman arasında baraj yok var tartışması oluyor ya. Sayın Yayman barajın bitirilmesi için neredeyse kendini parçalıyor. Ama mevcut iktidarın bütçesinde Hatay’ın adı yok! Biz baraj bitti dememiz için tarlamızın su alması gerekir. Tarla su alıyor mu almıyor bu? Tarım sektörü, çifçilerimiz halen yararlanıyor. Büyük ilerleme kaydedilmiş olsa bile, bu baraj bitmedi. Biz faydalanamadığımız şeye bitti diyemeyiz.”

Amanos Tüneli halen yapılmadı! AKP için Her seçim döneminin taahüdüdür
“Yıllardır Amanos Tüneli Amanos Tüneli deniliyor. Ama halen yapılmadı. “ diye kakınmalarını dile getiren CHP Milletvekili Suzan Şahin, ‘Amanos Tüneli halen yapılmadı! Amanos Tüneli, AKP için Her seçim döneminin taahüdüdür. “ diyerek iktidarın yıllardır Hatay halkına söz verildiğini ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti.
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten CHP Milletvekili Suzan Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes gerçeği bilmek zorunda. Bunları tüm açıklığıyla basın halka iletmeli ki halk bilgi sahibi olsun. Sizin yaptığınız haberlerle belki de bu ülkenin kaderi değişecek. Ne olursa olsun tüm halkımızın gerçeği bilmek zorunda. Bu ülke içinde de öyle dışında da. Bu gün TUİK enflasyon oranlarını açıkladı yüzde 78-80. Bu oranı mazotta, elektrikte, ette, sebzede, peynirde görmüyoruz. Bu ülkede tüm birimlerin içi boşaltıldı. Dengeli bir süreç yaşamıyoruz. Altılı masa ve CHP olarak Türkiye’nin her köşesinde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bu öneri ve çözümleri dikkate alarak yol almak istiyoruz. Ülkemizin ayaklarımızın altından kayıp gittiğini düşünmeye başladık. Bu ülkede hiç kimse hak ettiği değeri bulamıyor. Bu ülke, bu vatan ve bu devlet bizim. Doktorumuz, sağlıkçımız, askerimiz hepsi bizim. Bizim insanlarımız güzel bir Türkiye’de yaşamalı. Ve kendi çocuklarımız daha iyi bir ülke yaratacaklar. Bizim öğretmenlerimiz çok iyi eğitim ile bizim doktorlarımız, bizim mühendislerimiz bu ülkeye hizmet edecek. Öğretmenlerimiz çok iyi eğitim verecek. Güzel bir Türkiye, çok aydın gençler yetiştirecek ve ülkemiz gençlerimizin ellerinde yükselecektir. İktidar bu ülkeyi itibarsız, duruşsuz hale getirmiş, bu ülke iktidardan kurtulmalı. Suriye sorunu ile ilgili politikaları tutmadı. Mülteci politikaları tutmadı. Uluslar arası politikaları tutmadı. Zaten bu iktidarın mülteci politikası da yok! Sadece Suriye’de değil meselesinde değil uluslar arası arenada da başarısız bir çizgi çizdi. Şimdi bir geri dönüş var. İktidar bir topaça benziyor. Çiviyi kim nereye çevirirse oraya dönüyor. Bu ülke bu iktidardan mutlaka kurtulmalı.”Suzan Şahin

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.