15 Temmuz sonrasının gizli kahramanları: Vergi Müfettişleri

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD), 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye’nin demokrasiye ve özgürlüğe olan inancının katlanarak arttığı belirtildi. Öte yandan vergi müfettişlerinin ülkemizin hazine gelirlerine yapılan saldırıların püskürtülmesinde en önemli görev üstelendiklerine vurgu yapıldı.

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yılında Türkiye’nin, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancının katlanarak arttığı ifade edildi. Dış güçlerin taşeronluğuna soyunan din ve eğitim adı altındaki hain FETÖ örgütünün amaçlarına ulaşamadığının vurgulandığı açıklamada, milletin bu mücadeleden her zamankinden daha güçlü çıktığını, Türkiye’nin başına bir daha böyle bir musibetin gelmemesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam edileceği kaydedildi.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz unutulmayacak

Hain darbecilerin aynı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini hedef alan bir suikast girişiminde bulunuldukları belirtilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Türk halkının darbe kalkışmasını engellemek için sokaklara çıktığı, üzerlerine F-16’lar, tanklar ve ağır silahlarla ateş açılmasına rağmen tarihte eşi görülmemiş bir direniş ve kahramanlık örneği ile canları pahasına bu kanlı darbeyi püskürtmeyi başardığı vurgulandı. O gece şehitlik mertebesine ulaşan 251 vatandaşa ve 2 bin 194 gaziye minnet duyulduğu kaydedilirken; bir milletin hazinesine, maliyesine yapılan saldırı ile sınırlarına yapılan saldırının eş değer nitelikte olduğunun altı çizildi.

VMD’nin açıklamasında, o kara günün ve kahraman Türk halkının yaptığı mücadelenin asla unutulmayacağını, unutulmasına da asla izin vermeyeceklerine dikkat çekildi.

Türkiye’nin yıllık bütçe gelirlerinin yüzde 90’ına yakınının vergi gelirlerinden oluştuğunu hatırlatılan açıklamada, “Bizler için en büyük güç ve motivasyon vatanı için gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bizler için bir milletin hazinesine, maliyesine yapılan saldırı ile sınırlarına yapılan saldırı aynıdır. Vergi müfettişleri olarak yaptığımız incelemelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kutsal bütünlüğüne ve Hazinemizin gelirlerine yapılan saldırıların püskürtülmesinde en önemli görevi vergi müfettişleri üstleniyor” denildi.

15 Temmuz sonrası vergi müfettişlerine önemli görev

VMD’den yapılan açıklamada, vergi Müfettişlerinin özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kurulan komisyonlara başkanlık yaptığı, FETÖ’ye ait kurumların kapatılmasında önemli görevler üstlendiği, görevin niteliği gereği gizlilik gerektiren pek çok incelemeyi yürüttüklerini ve milyarlarca lirayı Türkiye’nin hazinesine iade ettikleri belirtildi.,

Hazine ve Maliye Bakanlığında görevli vergi müfettişlerinin, tüm zorluklara rağmen görevlerinin başında oldukları ve devletin 1 lirasının bile hesabını sorduklarının altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vergi müfettişleri, terör örgütlerine karşı ellerindeki tüm enstrümanlarla mücadeleye devam etti ve etmeye devam ediyor. Vergi müfettişi meslektaşlarımız, 2021 yılında 20-25 milyar TL vergi tarhiyatı yaptı. Ayrıca 45-55 milyar TL de vergi cezası kesti. 2022 yılında şu ana kadar tarh edilen vergi tutarı ise 35 milyar TL civarındadır. Bu veriler yazılan vergi inceleme raporlarına dayanmakta olup matrah artırımı sonucunda tarh edilen tutarlar dâhil değildir. Her ne kadar zorlu bir görev üstlensek de vatansever ve idealist çalışma arkadaşlarımızla görevlerimize devam ediyoruz.”

Son operasyonla 25 milyar zarar önlendi

Demir-çelik sektöründe tekelleşen ve bu sayede vergi kaçakçılığı yoluyla devleti 25 milyar liranın üzerinde zarara uğratan suç şebekelerine ülke genelinde yapılan Demir Yumruk operasyonları ile yine en önemli ve vazgeçilmez meslek grubu olarak vergi kayıp ve kaçağının tespit edilmesinde görevler üstlenen vergi müfettişleri, devamında yürütülecek vergi incelemelerinde de büyük görevler ifa etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.