İSTE’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversite’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi etkinlikler düzenleniyor. 

İskenderun Teknik Üniversite’nde (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi etkinlikler düzenleniyor. İlk gün etkinliklerinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Harun Yılmaz saat 13.30’da “Bir Kod Bir Ülkeyi Kurtardı” isimli bir konferans verdi. Konferansına Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile başlayan Dr. Yılmaz, Türkiye’de darbelerin tarihine kısaca değinerek 15 Temmuz gecesinde yaşananlara değindi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dalaman’dan İstanbul’a geliş sürecini anlatan Dr. Yılmaz, havacılıkta kullanılan uçak ve helikopterlerin son teknoloji olmasının çok önemli olması gerektiğini ifade ederek, araçların kontrolünün ülke otoritesinde olması için sistemlere ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

14 Temmuz Perşembe günü saat 14.30’da ise İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Vahit Çalışır “15 Temmuz ve Toplumsal Travmalar İçerisinde Denizcilik Eğitimi” başlıklı bir konferans verdi. Bugüne kadar vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak konferansına başlayan Dr. Çalışır, “dün eğitimi”nin önemine değindi. Geçmişimizi bilmemizin ve anlamamızın geleceğimizi şekillendireceğini ifade eden Dr. Çalışır, zihni hür bireylerin özgürce bilim yapabilmesi için gerekli ortamın günbegün inşa edildiğini, ferasetin bu ortam için en gerekli unsur olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesinin Türk Milletinin iradesinin zaferi olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “toprağını, bayrağını ve vatanın bütünlüğünü korumak için canımızı gözümüzü kırpmadan feda edebileceğimizi bir kez daha gösterdiğimiz bu anlamlı günü, İSTE’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü düzenlenen etkinliklerle kutluyoruz. Gençlerimizin bilinçlenmesi ve tarihimizin kırılma anlarının farkında olarak, bizlere güvenli bir gelecek için kendini feda edenlere saygı ve minnet duyarak yetişmesi için bu etkinliklerin önemli ve gerekli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

2 gün boyunca sürecek çevrimiçi etkinlikleri www.youtube.com/c/ar-getv adresinden izleyebilir; İSTE sosyal medya hesaplarından bizi takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.