Kurban keseceklere profesyonelinden öneriler!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert,  yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesmek isteyen vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Büyük ya da küçükbaş kurbanlıkların taşıması gereken özellikleri sıralayan Başkan Nevzat Sert, öncelikli olarak hayvanın sağlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Kurban kesecek kişilerin örneğin kurbanlıkların gözlerinin kapalı olmaması, dişlerinin tam olmasına dikkat etmeli. Küçükbaş hayvanlarda 1 yaşını geçmiş, büyük baş kurbanlıklarda 2 yaşını geçmiş olması gerekir.

Profesyonel bir biçimde kesimin yapılması gerekir. Özellikle de hayvan kesim işinin ehli ellerle yapılması makbuldür.  Aksi takdirde kesilen kurbanlıklar hem eziyet çekmiş olur hem de kurban eti murdar olur.” diyen Başkan Nevzat Sert,  kurbanlık etlerin pay edilmesinin ardından direkt olarak poşetlenmemesi gerektiğine vurgu yaptı ve etlerin dinlendikten sonra en geç bir saat içerisinde paketlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kurban etlerinin bulunduğu odanın klima ya da vantilatör ile serinletilmesi gerektiğini vurgulayan İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, kurbanlıkların yaralı ya da hasta olmamasına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.