İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç: Esnafımız krizi iyi değerlendirmeli!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ülke ekonomisini değerlendiren İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç, son zamanlarda pandeminin de etkisiyle ekonomik sıkıntıların baş gösterdiğini ifade ederek, sıkıntı yaşayan esnafın kredi almak suretiyle sıkıntısını bir nebze de olsa giderme yolunu tercih ettiğini belirtti.

 

Esnafın durumunun düzeltmesi için kooperatif olarak esnafa ucuz kredi imkânı sunduklarını kaydeden Başkan Kekeç, verilen kredinin yüzde 50 oranının Devlet tarafından geri kalan kredinin de kooperatif olarak karşılandığını söyledi.

Kredi alan esnafın kredi borçlarını ödeme oranı yüzde 97’dir. Düzenli kredi borcu ödeyemeyen oranın ise yüzde üç olduğunu kaydetti.

 

Verilen kredinin esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları tamamen olmasa da kısmen iyileştirdiğine dikkat çeken Başkan Şaban Kekeç, “Kredi için kooperatifimize başvuru yapan bir esnaf 2022 yılı içerisinde 50 bin Türk Lirası kredi veriyoruz. Esnafımıza verdiğimiz bir kredi yatarım amaçlı olmayıp içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemi atlatmaları için olup yatırım amaçlı değildir.

Dünya genelinde yaşanan bir kriz var. Bizim ülkemizde de durum pek farklı değil aslında. Enflasyon oranı bizim ülkemizde de iniş ve çıkış arz ediyor. Geçmişe baktığımızda ülkemizde birçok ekonomik kriziler yaşanmıştır. Yaşanan bu krizler toplumun her kademesinde kendisini hissettiriyor” diye konuştu.

Yaşanan süreç ile ilgili olarak da esnafın içinde bulunduğu tavrı ikiye ayıran İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç, bazı esnafın krizi fırsata çevirdiğini bazı esnafın ise “öldük-bittik” gibi” yaklaşımları olduğunu belirterek “yaşanan her türlü zorluğa rağmen devletimiz elinden gelen tedbiri almaktadır.” Dedi.

“Aslında esnafın krizi fırsata çevirmesi gerekir “Diyerek esnafa öneride bulunan Kekeç sözlerine şöyle devam etti;

“Esnafımız bir mal aldığı zaman satılabilecek ve tercih edilebilecek bir ürün olmasına dikkat etmeli. Bazen esnafın bilgisi dâhilinde olmayan durumlar yaşanabilir. Bu sebeple Esnafın nasıl ürün alması veya satışı ile ilgili belli bilgilere sahip olması gerekebilir. Bu kriz döneminde köklü esnaflar deneyimli olmasından dolayı bu krizi fırsata çevirebiliyorlar. Yaptığı için çıraklığını yapan esnaf deneyimli olduğundan dolayı başarılı bir şekilde krizi atlatabiliyor ve fırsata çevirebiliyor. Piyasa arzına göre esnaf da ne satabileceğini bilmeli aslındı.”

İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şaban Kekeç,  bayram öncesi esnaflara ve halka iyi temennilerde bulunarak  “Esnafımıza ve halkımıza huzurlu ve bol kazançlar diliyorum. Sağlıkla mutlulukla nice bayramlar ve güzel günler diliyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.