İskenderun Terziler Oda Başkanı Ordulu: İnsan önce örtünme isteği duydu sonra giyinme şimdi de giyimi zevke dönüştürdü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Terzilik mesleği kökleri çok eskiye dayanan bir meslektir. İlk insan ve ilk peygamber Âdem’den bu yana insanoğlu giyinme ihtiyacı duymasından günümüze terzilik mesleği aslında önemini hiç yitirmedi. Önce örtünme isteği duyan insan oğlu daha sonra giyinme ihtiyacını karşıladı, ardından da giyimin bir zevke dönüşmesini yaşadı. Terzilik mesleğinin peygamber mesleği olarak anılması İdris Peygambere dayanıyor.

Terzilik Mesleği peygamber mesleği olarak anılıyor!

Terzilik mesleği kökleri çok eskiye dayanan bir meslektir. İlk insan ve ilk peygamber Âdem’den bu yana insanoğlu giyinme ihtiyacı duymasından günümüze terzilik mesleği aslında önemini hiç yitirmedi. Önce örtünme isteği duyan insan oğlu daha sonra giyinme ihtiyacını ardından da giyimin bir zevke dönüşmesini yaşadı. Terzilik mesleğinin peygamber mesleği olarak anılması İdris Peygambere dayanıyor.

Geçmişte giyinmenin bir ihtiyaç olduğunu ancak günümüzde ise giyinmenin bir zevke dönüştüğünü belirten İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu, terzilik mesleğini yapanların sayısının her geçen gün azaldığını tekstil sektöründe hazır giyim ise gelişen teknoloji ile her geçen gün ön plana çıktığını belirtti.

 

Teknolojinin ilerlemesi, sanayinin gelişmesi, nüfusun çoğalması gibi pek çok etken sosyal hayatı ve siyaseti belirlemesi bazı mesleklerin doğmasına bazı mesleklerin de yok olmaya doğru gidişini hazırladığına dikkat çeken İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu, Giyim sektöründe gelişen teknoloji ile terzilik mesleği yerini hazır giyim sektörüne bırakma yönünde ilerliyor. Kadın giyiminde hazır tekstil ürünleri pahalı, erkek giyiminde hazır tekstil ürünleri daha ucuz. El işçiliğinin pahalı olduğu günümüzde terzilik yapan esnafımız günümüzde daha az kazan konumunda. Geçmişte terzilik yapan evini arabasını alabiliyordu. Ancak günümüzde terzilik mesleği ancak bir ailenin geçimini sağlayabilmektediye konuştu.

 

Terzilik mesleğini icra eden birçok terzi esnafı da tamir tadilat işine yöneldiğini belirten İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu, elde kişiye özel dikim işinin pahalı gelmesinden dolayı hazır giyimi tercih ettiğini ifade etti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.