HESOB Başkan adayı Mehmet Alakuş: Değişim şart

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı ve HESOB Başkan Adayı Mehmet Alakuş HESOB’da değişimin şart olduğunu kaydederek, değişimin olması için aday olduğunu belirtti.
Alakuş, programda yaptığı konuşmada; “2018’de benim adım HESOB adaylığı için geçti. O gün henüz şartlar oluşmadı. Ben o dönem Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanlığına yeniden seçildim. O zamandan bu yana HESOB’u takipteydim. Bir boşluk olduğunu gördüm. Danıştığım büyüklerim de değişim gerektiğini belirtti. 70 oda vardı, İskenderun’da bir oda kongresini yapamadı ve 69 odaya düştü. Seçimde 500 civarında katılım olacaktır. Beni adaylıktan vazgeçirmek için manevra yaptılar. Liste dahi yapamaz, seçime giremez dediler. Ama beni tanıyanlar bu seçimden geri çekilmeyeceğimi bilirler. Koltuk benim umurumda değil. Ben hizmet yapmaya geliyorum.

SEÇİME SİYASETİ BULAŞTIRMAM
İzzettin Yılmaz da Lütfü Savaş da benim abimdir. İzzettin Yılmaz’ın benim karşımdaki aday ile poz vermesi hoş değil. Beni de çağır aynısını yap. O zaman sıkıntı olmaz. Benim bu konuda herhangi bir siyasetçiden talebim olmadı. Ben siyaseti bu işe bulaştırmam. Ben o koltuğa geldikten sonra birilerine borçlu olmak istemiyorum. Projeyi yapıp önüne götürünce dimdik durmak istiyorum.
Mevcut başkan esnafı AVM’ye ezdirmem dedi. Yaygara kopardık. Ben gerekirse HESOB binasını satarım, yine de AVM’yi yaptırmam dediler. Ama AVM yapıldı. Ve oldu da biz davamızı geri çektik. Kamuoyu bunu merak ediyor. 8 yıldır gözlemliyorum. Değişen yok. Allah korusun biri ölürse değişim oluyor. 30-40 yıldır seçim olmamış. Bu zinciri şimdi kıramazsak bir 40 yıl daha başka aday olmayacak. Yine kapalı kapılar ardında liste belirlenip tek adayla seçim olacak.

PROJELERİMİZ HAZIR
Adliye yanındaki arazide akıllı bir bina yaparak Antakya-Defne-Serinyol’daki oda başkanlarını burada toplayabiliriz. O zaman oda başkanlarının kira derdi olmaz ve üretmeye, proje yapmaya odaklanırlar. Ben küçücük odada dev fuarlar organize ettim. Bir diğer projemiz de Yayladağı sanayi sitesi. Türkiye’nin en ucuz sanayi sitesini esnafa vereceğiz. 176 adet biner metrelik tapu hazırlandı. 350 dönümlük alan hazırlandı. Proje taslağı hazır. En büyük proje İskenderun’daki sanayi sitesidir. Defne de öksüz bırakıldı. Orada da vekillerimizi yanıma alarak bir sanayi sitesi yapacağız.

ODA BAŞKANLARIMIZ OY VERSİN Kİ ÇORBADA TUZLARI OLSUN
ATSO’nun odalara yapma kararı aldığı yardım kararının zamanlaması manidar. Odalara yardım yapılsın. Benim odama da verin eğer bütçeniz varsa. Ama hem zamanlama olarak hem de borçlanma ile yardım yapılacağı için buna karşıyım. Bütçeniz yok, borçlanma ile yardım yapılacak. Oda başkanlarına verilen yemek de aynı şeklide. Zamanlama olarak seçime müdahale olarak algılanıyor.
Şoför esnafının sorunları çok fazla. 1 ayda gider 49 bin lira, geliri ise 38 bin lira. Her ay zarar var. Yaşı geçen araçların değişmesi lazım. Bir otobüs 2 Milyon TL. Esnaf bu aracı nasıl alacak. Bunun için özel bir kredi imkanı verilmelidir. Bu diğer esnaflar için de aynı. Bunlar için HESOB ne yaptı şimdiye kadar. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren esnaflarımıza yönelik projeler ile çalışmalarımızı hızlandıracağız. Buradan tüm oda başkanlarımıza ve yönetimlerimize de çağrıda bulunuyorum. Bize oy versinler ve çorbada tuzları olsun” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.