Portakal Çiçeği Anaokulu’ndan Ekolojik etkinlik

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Portakal Çiçeği Anaokulu öğrenci, velileri, öğretmenleri ve idarecileri doğada eğitim yapıp, piknik etkinliği yaptılar.

Dörtyola’a bağlı Kuzuculu Mahallesi Zübeyde Hanım Parkında öğrenciler yürüyüş yapıp, doğadaki canlıları, bitkileri merceklerle inceldiler. Öğrenciler velileri ve öğretmenleriyle piknik yaptılar.

Portakal Çiçeği Anaokulu Müdürü Ömer Burgaç ‘‘Bugün çocuklarımızla beraber doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğini Zübeyde Hanım Parkı mesire alanına geldik. Ekolojik Anaokulu faaliyetleri uyguladığımız için çocuklarımız hayvanlarla, bitkilerle okulda etkinliklerin bu şekilde gerçekleştirdik.” dedi.

Öğrenci velisi Ökkeş Yılmaz Çınar; ‘‘Portakal Çiçeği Anaokulu öğrenci ve velileri burada bir araya gelerek, kahvaltı yapıldı, doğa yürüyüşü yapıldı, doğa yürüyüşü kapsamında çocukların nasıl davranacağı anlatıldı, etraftaki çiçekler, böcekler, farklı nesneler incelendi. Okul yönetimine teşekkür ederiz.

Biraz daha ormana taşalım dedik ve baharı keşfediyoruz adı altında bu etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarımıza, ormanlık alan içerisinde kaplumbağa, yaban tavşanı gördük, farklı hayvanların yuvalarını gördük, çocuklar büyüteçleriyle tohumları incelediler. Eğitimi tam manasıyla doğa taşıdık.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.