Vatan Sevenler Federasyonu İskenderun’da Teşkilatlanıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Merkezi Ankara – Çankaya’da olan ve “Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır” sloganı ile yola çıkan Vatan Sevenler Federasyonu, İskenderun’da teşkilatlanma yolunda ilerliyor.

 

Vatan Sevenler Federasyonu İskenderun Başkanlığına Hacer Yılmaz, Kadın  Kolları Başkanlığına Selda Ateş, Federasyonunun Gençlik Kolları Başkanlığına Furkan Bengi getirildi. Kurucu üyeler Muhammed Gergin, Behçet Yılmaz, Gökmen Güç ve VSF Hatay İl Yönetim Kurulu üyesi Adnan Korkmaz ile İskenderun’da bir araya geldi.

 

“Vatanseverlik diye bir kavram var. Dokunulamayan, ölçülemeyen, gözlemlenemeyen, bazı kimselerin bu işte birbirine aşık atıp yarıştığı bir kavram.” diye görüş bildiren VSF İskenderun Başkanı Hacer Yılmaz, Vatan toprakları kutsaldır ve bu vatanın üstünde tek bir insan kalmayıncaya dek bu vatan korunmaya devam edecektir. Çünkü dünyanın en değerli toprağı vatan toprağıdır. İşte bu sebeple ‘’ ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMA ‘’ fikriyle çıktığımız bu kutsal yolda herkes evinin önünü süpürürse her yer temiz olur mantığıyla hareket ediyoruz. Yaşadığımız yerde, mahallemizde bize ihtiyacı olan insanlara el birliğiyle maddi manevi bir şeyler yapmak , çevremizi , doğayı ,hayvanları sahiplenip korumak birincil amaçlarımız içerisindedir.’’ Bana ne değil , etrafımda ki her şeyi umursuyorum. Öyleyse varım ‘’ diyen bir BEN oluşturmak gayemizdir” dedi.

Misyonumuz.

Ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun birarada olmasına katkı sağlayacak sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmaktır.

Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş; çalışma hayatında üretken ve başarılı, çevresine önderlik edebilecek , Çanakkale ruhunu benliğinde taşıyan Lazı, Kürdü ,Çerkezi , Alevisi , Sünnisi , Gayrımüslimi ayrım gözetmeksizin bir araya getirmektir.

Er meydanında bizi hiçbir zaman yenemeyeceğini anlayan düşmanlar ulusumuzu, devletimizi zayıf düşürmek için defalarca sağ sol diye halkımızı bölüp, bunu bahane gösterip arkasından asker görünümlü ajanlarıyla, darbelerle binlerce zeki gencimizi katlettiler. Yine cemaat adı altında dinimizi nasıl kullandıklarını, devletimizin içine nasıl sızdıklarını 15 Temmuz’da gördük. Düşmanlar durmuyor, her seferinde farklı maskelerle, tuzaklarla karşımıza çıkıyorlar. Vatan sevgisini milletimizin kalbinden silmek için görsel basın ve internet üzerinden sürekli propaganda yapıyor, etnik kimlik üzerinden algı operasyonlarıyla milletimizi yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar.

Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi “Laz’ı Kürt’ü Çerkez’i aynı cevherin damarlarıdır, yani biz birlikte “Türk”üz”. Onun için, Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’mızda hiç kimse etnik kimliğini öne çıkarmadan bu aziz vatan için canını tereddüt etmeden verdi. Rengi vatanımız için akıttığımız kanımızın rengi olan ay-yıldızlı bayrağımız evren var oldukça sonsuza kadar yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyetimizin sembolü olan bayrağımız bu güne kadar yere düşmedi, düşmeyecek de… Ulu önder Atatürk’ün “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek hiç bir güç düşünülemez” sözünü kendimize şiar edinip, bilhassa başta gençlerimiz olmak üzere sadece ülkemizdeki değil, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da belleğinde Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’mızı; kısaca vatanımızı ne zorluklarla vatan yaptığımızı hep taze tutmak, iç ve dış düşmanları halkımıza teşhir etmek vatanımızın yararına olacaktır. Bu doğrultuda fikirler geliştirmek, gündem yaratmak için elimizden geleni yapmalıyız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.